Intiassa väkivaltaisia mielenosoituksia muslimivastaisen lain takia: Siirtolaisille nopeutettu kansalaisuus, jos he eivät ole muslimeja – kuusi ihmistä kuollut

Intian pääkaupungissa Delhissä on osoitettu eilen ja tänään mieltä uuden kansalaisuuslain vuoksi. Eilisten mielenosoitusten yhteydessä poliisi käytti myös kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan.

Mielenosoituksia on ollut myös maan luoteisosissa, missä kuusi ihmistä on kuollut levottomuuksissa. Delhissä sen sijaan noin sata ihmistä on loukkaantunut mielenosoitusten yhteydessä.

CNN:n mukaan mielenosoituksia puhkesi kaikkiaan yhdeksässä osavaltiossa. Esimerkiksi Delhissä opiskelijat aloittivat mielenosoituksen Jamia Millia Islamia yliopiston ympäristössä, johon osallistui parhaimmillaan noin 2000 ihmistä.

Paikallisten viranomaisten mukaan väkivaltaisuudet alkoivat, kun Delhin mielenosoituksiin osallistuneet opiskelijat muun muassa sytyttivät tuleen linja-autoja, eivätkä noudattaneet poliisin haajaantumiskäskyjä. Viranomaiest käyttivät väkijoukon hallinnassa kyynelkaasua, CNN uutisoi.

Mielenosoittajien vastustama laki nopeuttaa kansalaisuuden saamista kolmesta naapurimaasta tuleville siirtolaisille, jos he eivät ole muslimeita. Lain on koettu olevan osa pääministeri Narendra Modin hindunationalistista agendaa. Kiistelty laki astui voimaan viime viikolla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja