Mainos

Intiassa jälleen uusi tiikerijahti: Nyt metsästetään kuuluisan "ihmissyöjätiikerin" kahta orvoksi jäänyttä pentua – pelkona on, että pennut ovat päässeet ihmislihan makuun

0:45

Intiassa jahdataan aiemmin tässä kuussa tapetun "ihmissyöjätiikerin" kahta orvoksi jäänyttä pentua, joiden pelätään päässeen äitinsä tavoin ihmislihan makuun.

Aiheeseen liittyvä video: Yhdysvaltain rajavartiolaitos löysi tiikerin urheilukassista, joka yritettiin tuoda rajan yli.

Intian Maharashtran osavaltiossa juhlittin aiemmin tässä kuussa, kun kahden vuoden yrityksen jälkeen metsästäjät onnistuivat vihdoin ampumaan ihmislihan makuun päässeen tiikerinaaraan.

Vuosien varrella eläimen epäillään tappaneen jopa 13 ihmistä.

Eläinsuojelujärjestöjen ja paikallisten asukkaiden erimielisyydet tilanteen hoitamisesta nousivat puheenaiheeksi, kun tiikerin tappamisesta tapeltiin jopa Intian korkeimpaa oikeutta myöten.

Nyt maassa jahdataan naaraan kahta orvoksi jäänyttä pentua, joiden pelätään päässeen äitinsä tavoin ihmislihan makuun, BBC uutisoi.

Alue tiikerinpennuille turvaton

Julkisuudessa nimeä "T1" kantava naaras jätti jälkeensä kaksi melkein vuoden ikäistä pentua. 

Naaraan tappaminen suututti eläinsuojeluaktivisteja ympäri maailmaa ja pelkona onkin, että seuraavana tappolistalla ovat tiikerinaaraan pennut.

Niiden rauhoittamista ja turvallista siirtämistä esimerkiksi luonnonsuojelualueelle on vaadittu kovaan ääneen, vaikka paikallisten mukaan ainoa ratkaisu olisi päästä myös pennuista eroon.

Yhdestä asiasta ovat molemmat osapuolet kuitenkin samaa mieltä: tiikerinpentujen nykyinen olinpaikka on niille ja mahdollisesti myös paikallisille asukkaille turvaton.

– Pennut tulee pelastaa, sillä ne voivat kasvaessaan olla uhkia ihmisille, kertoo Maharashtran osavaltion luonnonsuojelupäällikkö AK Misra.

Voivat levittäytyä ihmisasutuksen keskelle

Arvioiden mukaan tiikerinpennut selviävät tällä hetkellä metsästämällä pienriistaa, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin.

– Alue, jossa pennut ovat, ei ole suojelualue tai edes kunnollinen metsä. Pennut saattavat valita helpon ruoanlähteen läheisestä ihmisasutuksesta ja haluamme estää tämän, Misra toteaa.

Hänen mukaansa viranomaiset ovat jo päässee pentujen jäljille, mutta vaikeakulkuisen maaston takia niiden nappaaminen on hankalaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Videolla WWF:n pääsihteeri kertoo, että on kaikesta huolimatta toiveikas maapallon ongelmien edessä: "En ole ahdistunut, vaan haluan toimia, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole"

Epäselvää, ovatko pennut syöneet ihmislihaa

Paikallisten huoli tiikerinpentujen ruokavaliosta ei saa eläinsuojelujärjestöiltä tukea. Esimerkiksi luonnonsuojelupäällikkö Misra toteaa, että on epäselvää, ovatko pennut ruokailleet äitinsä mukana ihmisraadoilla.

Intia toimii kotina 60 prosentille maailman villitiikerikannasta. Pelkästään Maharashtran osavaltiossa on yli 200 tiikeriä, joista vain kolmasosa elää luonnonsuojelualueilla. 

Luonnonsuojelujärjestöjen mukaan tiikerien elintilat kaventuvat jatkuvasti ihmisasutuksen levittäytymisen takia. Sen sijaan villieläinten ja ihmisten väliset konfliktit ovat kasvaneet viime vuosina merkittävästi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja