Intian GP:n lehdistökatsaus: Häikäisevä Vettel, tekopyhä Alonso

Kansainvälisessä lehdistössä kehuttiin kilpaa Sebastian Vettelin ja Red Bullin suoritusta Intian F1-osakilpailussa.

BBC:n ja Daily Telegraphin asiantuntija David Coulthard kirjoittaa kolumnissaan, että neljän mestaruuden voittamista 26 ikävuoteen mennessä ei tapahdu edes keskimääräistä paremmille kuskeille, vaikka näillä olisi käytössään millainen auto tahansa.

– Formula ykkönen on armoton sarja. Sitä ei ole turhaan verrattu Piranha Club -sarjakuvaan. Jos et saa hoidettua hommiasi, sinut yksinkertaisesti siirretään sivuun. Sebastian on osoittanut toistuvasti, että hän pystyy tekemään työnsä. Jos hänelle antaa voittavan auton, hän voittaa useimmat kisat. Minun mielestäni hän on täydellinen paketti: häikäisevän nopea yhdellä kierroksella (kysykää vaikka Mark Webberiltä, joka ei hänkään ole mikään laahustaja), häikäilemätön kun tarvitaan, kärsivällinen sekä älykäs autossa ja sen ulkopuolella, Coulthard ylistää.

Saksalainen Auto Motor und Sport näkee Vettelin oppineen vuosien saatossa myös kovuutta. Heppenheimilainen kumarsi Intian kisan jälkeen mestariautolleen, mutta myös kuljettajan saavutukset ovat tällä kaudella olleet lehden mukaan kiistattomat.

– Esimerkiksi Fernando Alonson ja Nico Rosbergin ohittaminen Bahrainin kisan ensimmäisellä kierroksella ja Romain Grosjeanin ohittaminen Japanissa ansaitsevat varauksettomat aplodit.

Italialainen Gazzetta dello Sport ylistää Red Bullin taktista hulluutta kisassa.

– Tiedettiin, että heidän ylivoimansa nukuttaisi tv-katsojat ja katsomoon saapuneet neljä kissaa, mutta Red Bull päätti ottaa aggressiivisen taktiikan ja paalulta startannut saksalainen pysähtyi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen renkaidenvaihtoon. Sijalle 20 radalle palannut kuljettaja ohitteli vastustajia kuin keiloja. Hän otti toisen pysähdyksensä jälkeen kärkipaikan Webberiltä, mutta hullun Red Bullin ylivoima ei päässyt arvoonsa, kun Webberin laturivika vei 20 kierrosta ennen maalia kakkossijan häneltä, Gazzetta kuvailee.

La Republica -lehden blogisti Marco Mensurati sättii Ferrarin taktiikkaa Alonsolle naurettavaksi.

– Mietimme eilen, että ovatko he neroja vai typeryksiä. Kilpailu antoi tuomionsa ja se on katkera Maranellon poikien kannalta. Ei, he eivät ole neroja, Mensurati arvioi ja kiinnitti lopuksi huomiota Alonson kypärän maalauksiin.

– P.S.: Urheilun jumalat eivät jätä huomaamatta, että Alonson kypärä juhlisti tänään kaikista tekopyhintä ennätystä, Mensurati viittasi espanjalaisen edellisessä kisassa rikkomaan kaikkien aikojen piste-ennätykseen.

Alonso nousi tilastossa Michael Schumacherin ohi, mutta taulukkoa tulkittaessa pitää ottaa huomioon, että Schumacherin kulta-aikoina voitosta sai vain kymmenen pistettä, kun nykypäivänä viidennestäkin sijasta saa yhtä paljon pisteitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja