Mainos

Intialaistyttö kehitti raiskaukselta suojaavat alusvaatteet: "Voi auttaa pelastamaan naisen kamalilta miehiltä"

Videolla Seenu esittelee keksintöään intiaksi.

Intialaisen Seenu Kumarin väitetään keksineen raiskaukselta suojaavat alusvaatteet. Intian Uttar Pradeshissa asuva Kumari nousi otsikoihin esiteltyään videolla alusvaatteen, joka on luodin- ja veitsenkestävä. IB Timesin mukaan Kumari on 19-vuotias.

Daily Mailin mukaan alusvaatteen suunnitteleminen maksoi noin 50 puntaa. Alushousuissa on mukana hätänappi ja lukko, ja ne videoivat mahdollisen ahdistelutapahtuman.

– Olen pannut (housuihin) älylukon, joka ei aukea, ennen kuin painat salasanan. Olen asentanut myös elektronisen laitteen, jossa on GPS ja soitto-ominaisuus. Kun joku yrittää ahdistella naista, laite lähettää viestejä naisen sukulaisille ja myös poliisille, Kumari kertoo videollaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Naisen ei tarvitse käyttää tätä alusasua aina. Hän voi käyttää sitä, kun matkustaa yksin, tai kokee olevansa turvattomassa paikassa. Se voi auttaa pelastamaan naisen kamalilta miehiltä, jotka yrittävät häpäistä hänen kunniaansa.

Daily Mailin mukaan housujen prototyyppi on lähetetty National Innovation Foundation -järjestöön patentointia varten. Kumarin mukana paremmilla laitteilla ja materiaaleilla tuotteen voisi saada markkinoille pian.

Tuote ei ole ensimmäinen laatuaan. Jo vuonna 2013 newyorkilainen AR Wear esitteli raiskausta estävät housut, joita kuitenkin arvosteltiin uhrin syyttämisestä.

– Raiskaus on lähes väärintä, mitä olemassa on. Ainoa raskauksesta syyllinen on raiskaaja, ja AR Wear ei ratkaise perustavanlaatuista ongelmaa, että raiskaus on olemassa maailmassamme, merkin suunnittelijat kommentoivat tuolloin. 

***

7:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.