Mainos

Internet ihastui ”oudon tyydyttäviin” videoihin – näissä pätkissä aistit lepäävät

Videot suloisista kissoista tai koiranpennuista saavat monet rentoutumaan näyttöpäätteen takana. Eläinvideot ovat kuitenkin menneen talven lumia, sillä nyt internetin ja sosiaalisen median ovat vallanneet rentoutusvideot, joita luonnehditaan englanniksi sanoilla ”oddly satisfying”.

Rentoutusvideoissa saattaa tapahtua mitä vain, mutta usein niitä yhdistää tietty symmetria ja asioiden onnistuminen. Kyseessä saattaa olla esimerkiksi video ruukun dreijaamisesta tai viinirypäleen viipaloimisesta. Yleensä videoilla käsitellään jotakin materiaalia, kuten ruokaa tai vaikka muovailuvahaa.

Videot ovat siitä hauskoja, että ne saattavat kuulostaa aihepiireiltään aivan älyttömiltä, mutta osoittautua silti yllättävän kiehtoviksi. Symmetria viehättää luontaisesti ihmismieltä ja ylipäätään asioiden sujuminen tai onnistuminen, kuten esimerkiksi tikkojen heittäminen kerralla kymppiin, antaa nautintoa.

Nämä videot saattavat olla outoja, mutta ei tarvitse olla perfektionisti tunteakseen erikoista tyydytystä pätkiä katsellessaan. Kokeile itse!

Video 1: Hammaslangalla "kakusta" viipaleita


Video 2: Keraamisia kaiverruksia

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Video 3: Kalligrafiaa

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Video 4: Muffinssin kuorruttaminen

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Video 5: Suklaalevy

Katsomo-video ei ole saatavilla

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.