Insuliinimyrkytyksestä syytetyn kirjeet luettiin oikeudessa

Tampereen käräjäoikeudessa on luettu kirjeitä, joita insuliinimyrkytyksistä syytetty sairaanhoitaja lähetti puolisolleen vankilasta. Syyttäjän mielestä nainen yritti vaikuttaa miehensä kertomuksiin tapahtumien kulusta.

Mies kertoi lukeneensa kirjeet kerran, mutta ei useammin. Hän katsoi, että ne eivät vaikuttaneet hänen lausuntoihinsa poliisikuulusteluissa.

- Saattaa olla, että hän olisi ollut laittamassa sanoja suuhuni, mies sanoi oikeudessa.

Naisen silloinen asianajaja välitti kirjeitä miehelle syksyllä 2007, vaikka puolisoilla oli yhteydenpitokielto. Nainen joutui vaihtamaan asianajajaa tapauksen vuoksi.

Mies kertoi oikeudessa, että syytetty lähetti kirjeitä vankilasta myöhemminkin. Kirjeet oli hänen mukaansa kätketty äitiään tapaamassa olleen lapsen vaatteisiin. Nämä kirjeet mies sanoi luovuttaneensa poliisille, mutta niitä ei oikeuden istunnossa tuotu esille.

Syytetty kiistää vaikuttamisyrityksen. Syytetyn puolustus korosti oikeudessa, että suurin osa kirjeiden sisällöstä käsitteli pariskunnan lapsen hoitoa ja syytetyn tunteita pitkän tutkintavankeuden aikana.

Mönkijäajelu ihmetyttää

Käräjäoikeus käsittelee tällä viikolla tapausta, jossa kahdeksankuinen vauva sai Kurussa vietetyissä perhejuhlissa yliannoksen lääkeinsuliinia. Lapsi joutui sairaalahoitoon ja lääkäri teki rikosilmoituksen.

Oikeus kuuli tänään mökkinaapuria, jonka kanssa syytetty kertoi keskustelleensa ajellessaan mönkijällä. Ajelu tapahtui syytetyn mukaan lauantaina iltapäivällä eli samana päivänä, jona hänen epäillään pistäneen lapseen insuliinia.

Naapuri kertoi kuitenkin olleensa Valkeakoskella sukujuhlissa ja palanneensa vasta illansuussa. Hänellä oli juhlista valokuvia, jotka syyttäjän vaatimuksesta liitettiin oikeudenkäyntiaineistoon.

Syytekokonaisuuteen liittyvät myös Ylisen kuntoutuskeskuksen tapahtumat kesällä 2007, joita käräjäoikeus käsittelee myöhemmin. Syytteen mukaan 27-vuotias sairaanhoitaja antoi insuliinia kolmelle kehitysvammaiselle, joista yksi kuoli.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat