Mainos

Instagram suostui vihdoin korjaamaan ongelmia aiheuttaneen ohjelmistovian – vasta median yhteydenotto sai yrityksen toimimaan

Jo yli vuoden Instagramissa ollut ohjelmistovirhe korjattiin vasta, kun nettijulkaisu painosti sosiaalisen median kanavaa asian suhteen.

Mashablen toimittaja Freia Lobo kirjoitti poistaneensa Instagram-tilinsä väliaikaisesti. Kun Lobo jonkin aikaa myöhemmin avasi tilinsä uudelleen, tapahtui jotain odottamatonta.

Lobon puhelin täyttyi ilmoituksista, jotka koskivat vanhoja, osa jo vuosia aiemmin julkaistuja kuvia. Tilin uudelleen avaamisen jälkeen Instagram merkitsi jokaisen Lobon koskaan kuviin merkkaaman henkilön uudelleen.

Lobon tapauksessa ilmoitus meni 200 henkilölle. Syy siihen, että Lobo edes sai tietää tapahtuneesta, on nimenomaan ystävien lähettämät ihmettelevät viestit. Kuullessaan ongelmasta Lobo alkoi selvittämään tilannetta ja huomasi, että muut olivat törmänneet ongelmaan myös.

Twitterissä ongelmaa on ihmetelty ensimmäisen kerran jo tammikuussa 2016.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Virallinen anteeksipyyntö siitä, että Instagram-tilini päätti itsekseen merkitä jokaisen ihmisen uudelleen, kenet olen koskaan merkinnyt kuviini. Olen pahoillani, nolottaa, twiittasi Jordan Kramer.

Lobo, kuten moni muukin, piti ongelmaa melko vakavana. Sen lisäksi, että sovelluksen lähettämät merkinnät voivat ärsyttää ihmisiä, ne voivat olla jopa haitallisia. Ensinnäkin siitä syystä, että tilin haltija ei itse välttämättä tiedä Instagramin lähettäneen viestejä vanhoille kontakteille, eikä voi häiriötä edes pahoitella. Mutta myös siksi, että osa viestin saaneista ei ehkä kuulu enää lähipiiriin, mikä voi aiheuttaa myös negatiivisia tuntemuksia puolin ja toisin.

Instagramin edustaja vahvisti asian. Kaksi päivää Mashablen yhteydenoton jälkeen Instagram kertoo viimein korjanneensa ohjelmistovirheen, joka ehti vaivata käyttäjiä yllättävän pitkään ennen kuin ongelmaan puututtiin. 

Lähde: Mashable

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.