Inssi läpi ja rattiin: 9 hupaisaa vinkkiä tuoreelle kuljettajalle

Tuore ajolupa myönnetään tänäkin keväänä monelle uudelle kuljettajalle.

Kevät on kiireistä aikaa ajokouluissa. Uusia kuljettajia valmistuu liikenteeseen eniten juuri parhaimman ajokauden alussa.

Olit sitten vasta kortin saanut tai viimeisestä ajokerrasta on vierähtänyt jo hyvä tovi, nyt on hyvä aika kerrata ajamisen perusteita.

The Poke -sivusto kokosi pilke silmä kulmassa yhdeksän hauskaa teiden sääntöä, joita et löydä autokoulun teoriakirjasta.

1. Väistä aina mahdollisuuksien mukaan tien sivuun, kun näet taustapeilestäsi hälytysajoneuvon valot. Tee samoin myös silloin, kun taustapeilistä heijastuu Audi, jonka ratissa on keski-ikäinen mieskuski.

2. Lapset osaavat harvoin tarkistaa autosta poistuessaan, tuleeko takaa toista autoa. Välttääksesi tämän, älä hanki lapsia ollenkaan.

3. Muistisääntöhän menee niin, että ratista pidetään kiinni kello 10.10 – muulloin polvet riittävät hyvin. (Oikeasti ratista opetetaan tietenkin pitämään kiinni niin, että vasen käsi on kello kymmenen ja oikea kello kahden kohdalla.)

4. Kun edellä ajavan auton kuljettaja heiluttelee kysyvästi käsiään, tarkoittaa se, että hän on vastikään hukannut koripallonsa ja kysyy sinulta, oletko mahdollisesti nähnyt sitä.

5. Tutustu autoosi huolella: Mikä on se keppi, jonka päässä on numeroita? Entä mihin se iso pyöreä ratas kuskin paikalla oikein on tarkoitettu? Joku päivä vielä tarvitset näitä tietoja.

6. Muista, ettei puhelimen näprääminen auton ratissa ole sallittua. Paitsi silloin, kun vastaasi tulee hervoton meemi – silloin se tulee jakaa heti omalla Facebook-seinällä.

7. Ethän kyyditse ystäviäsi jatkuvasti ja joka paikkaan? Sillä tällöin menet myös Uber-kuskista.

8. Kun kyyditset ystävääsi takapenkin keskipenkillä: pidä huoli, että hän on vetänyt turvavyön vartalonsa yli ja pitelee sitä tiukasti reittään vasten, koska ei löydä sen paikkaa.

9. Auton mukipidike on tarkoitettu ylläpitämään muistoa kuumasta herkkujuomasta, jonka nautit noin kuukausi takaperin.

 

Lähde: The Poke

Lue myös:

    Uusimmat