Innostunut amatööri ja aggressiivinen huoltaja – 10 futisvanhempaa, jotka löydät lapsesi matseista

Jalkapallo on laji, joka yhdistää ihmisiä. Jalkapallokenttien reunoilla näkeekin runsaasti vanhempia, jotka ovat tulleet kannustamaan pieniä jalkapalloilijoitaan. Tunnistatko itsesi näiden futisvanhempien joukosta?

Jokaisesta jalkapallopelistä löytyy joukko vanhempia, joiden kannustustyylit eroavat huomattavasti toisistaan. Tässä on listaus vanhemmista, jotka löytyvät taatusti jokaisesta lasten jalkapallopelistä.

1. Sääntöjen haastaja

Sääntöjen haastaja on vanhempi, joka huutaa naama punaisena jalkapallokentän reunalla, sillä hän uskoo olevansa aina oikeassa. Lopputuloksena on kuitenkin ainoastaan vanhempansa käytöksestä kiusaantunut lapsi. 

2. Kielteinen kritisoija

Tämä vanhempi kritisoi kaikkia joukkueen valmentajan tekemiä ratkaisuja kuin paraskin ammattilainen. Kritisoija unohtaa usein katselevansa ammattilaisjalkapallon sijaan viisivuotiaiden peliä 

3. Huolestunut vanhempi

Tämä vanhempi on erityisen huolissaan kaikista mahdollisista tilanteista, jotka voivat saattaa hänen lapsensa vaaraan. Näet huolissaan olevien vanhempien juoksevan kentän laidalla ja huutavan varoitushuutoja lapsilleen.

4. Aggressiivinen huoltaja

Aggressiivisen vanhemman kuulee huutavan lapselleen ohjeita kirosanoja suodattamatta. Tämä vanhempi haluaa kaikkia tietävän, kuinka tärkeää kova harjoittelu hänen mielestään on lapsen tulevaisuuden kannalta.

5. Erotuomari

Kun joukkue saa rangaistuspotkun tai punaisen kortin, tämä vanhempi astuu esiin. Hän ryhtyy tuomaroimaan peliä kovaan ääneen, hieman puolueellisesta näkökulmasta tosin.

6. Vanhempi-pelaaja

Tämä tyyppi pukeutuu lastensa peleihin jalkapallopaitaan ja polvisukkiin. Hän hyppii kentän reunalla ja olisi aina valmiina pelaamaan, jos hänelle se tilaisuus suotaisiin.

7. Nurmiprinssi/-prinsessa

Tämä vanhempi on erittäin omistautunut lapsensa jalkapallopelin katsomiseen. Hän levittäytyy tyypillisesti kentän reunalle piknik-korin, viltin ja aurinkovarjon kanssa. Tämä kuninkaallinen vanhempi kannustaa lastaan harkitulla tyylikkyydellä.

8. Hiljainen strategisti

Hiljaisuus on kultaa, ja tämä vanhempi ottaa sananlaskun kirjaimellisesti. He ovat yleensä täysin hiljaa puhumatta muille vanhemmille sanaakaan. Silti heidän päässään pyörii loistavia strategioita, joilla he aikovat valmentaa lapsestaan seuraavan Ronaldon.

9. Kalliin auton omistaja

Tämä vanhempi lukeutuu ”coolien” vanhempien joukkoon. Hänen tunnusmerkkinsä on yleensä kallis auto, joka ei jää keneltäkään huomaamatta.

10. Innostunut amatööri

Nämä vanhemmat haluavat sydämestään olla mukana lasten harrastuksissa, vaikka he eivät kaikkia pelin sääntöjä vielä tuntisikaan. Heidät tunnistaa innostuneista kannustushuudoista, jotka kaikuvat kentän laidalla koko pelin ajan.

Lähde: Goodtoknow

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja