Mainos

Influenssakausi alkoi

(Kuva: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva)

Influenssaepidemia on alkamassa Suomessa. Kansanteveyslaitoksen mukaan laboratoriossa varmistetut näytteet kertovat tautitapausten määrän olevan tasaisessa kasvussa.

Influenssavirusta on havaittu jo koko maassa, kertoo Kansanterveyslaitoksen virologi Theddi Ziegler.

Epidemian voi sanoa alkaneen, koska influenssaa sairastetaan jo useammassa varuskunnassa. Viikonloppulomilla varusmiehet tartuttavat influenssaa siviiliväestöön, kertoo Ziegler.

Sairastumispiikki kuun vaihteessa

Viime talvena sekä sitä edeltävänä talvena influenssaepidemia oli Zieglerin mukaan kohtalaisen lievä. Tämän talven pahin influenssakausi ajoittunee tammi-helmikuun vaihteeseen, ennustaa Ziegler.

Influenssan tyypillisimpiä oireita ovat nopeasti nouseva kuume, yskä, päänsärky, lihassärky sekä yleinen sairauden tunne. Influenssaa voi hoitaa spesifeillä reseptilääkkeillä, mutta tärkeintä on lepo.

Kun sairastut, pysy kotona!

Kansanterveyslaitoksen virologi Theddi Ziegler kertoo, että tänä talvena rokotteen ottaneet voivat huokaista helpotuksesta, sillä rokote näyttää toimivan hyvin ainakin influenssa A:n suhteen. Rokotteen tehosta influenssa B:n suhteen ei ole varmaa tietoa, koska näitä tautitapauksia ei ole Suomessa vielä kovin montaa.

Jokainen voi vaikuttaa influenssaepidemian leviämiseen siten, että sairastuessaan pysyttelee kotona, muistuttaa Ziegler.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.