Mainos

Influenssakaaos: Aalto jatkuu ja jopa kiihtyy – ylilääkäri neuvoo yhä ottamaan rokotteen

Vuodenvaihteen aikana riehuneen influenssa-aallon ennustetaan edelleen jatkuvan ja mahdollisesti myös kiihtyvän, varoittaa Keski-Suomen sairaanhoitopiiri.

Keski-Suomen keskussairaalan infektioylilääkäri Maija Rummukainen kertoo tiedotteessa, että paras tapa suojautua influenssalta on edelleenkin ottaa influenssarokote, noudattaa hyvää käsihygieniaa, hyvää yskimishygieniaa sekä välttää ruuhkaisia paikkoja.

Esimerkiksi päivystyksiin, joissa on paljon influenssaa sairastavia potilaita, ei kannata mennä turhaan.

– Sairastuneiden on tärkeä tietää, että tavallinen flunssapotilas toipuu aina parhaiten kotonaan lepäämällä, juomalla runsaasti nestettä ja ottamalla tarvittaessa kuume- ja särkylääkkeitä. Tämä on usein parasta hoitoa myös influenssapotilaille, Rummukainen sanoo tiedotteessa.

Rummukainen kuitenkin muistuttaa, että influenssapotilaan on syytä soittaa päivystykseen ja kysellä päivystyshoidon tarvetta jos yleistila laskee, ilmaantuu hankalaa hengenahdistusta tai jos korkea eli yli 38,5 asteen kuume on kestänyt neljästä päivästä viikkoon.

Tällä kertaa epidemia tuli huomattavasti aiemmin kuin tavallisesti, mikä on johtanut siihen, että influenssarokotteet eivät ole tehonneet yhtä hyvin kuin aikaisemmin. Tästä huolimatta asiantuntijat kannustavat ottamaan rokotteen.

Päivystyspoliklinikat ovat ruuhkautuneet pahoin influenssan takia muun muassa pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntarekisteriin on kirjattu jo yli 8000 influenssa-A-tartuntaa. Asiantuntijat ovat arvioineet, että tilanne on poikkeuksellinen.

Työnantajilta on kaivattu joustoa vaikean influenssatilanteen takia. Katso uutisvideo aiheesta:

1:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.