Mainos

Inflaatio kiihtyi Suomessa

Bensiinin ja kevyen polttoöljyn hintojen korostusten suora vaikutus inflaatioon oli toukokuussa 1,0 prosenttiyksikköä. Asuntojen hintojen nousu kohotti inflaatiota 0,4 ja kohonneet vuokrat 0,2 prosenttiyksikköä. Myös ravintolapalveluiden hinnat ja julkisen liikenteen maksut nousivat viime vuoden toukokuusta tämän vuoden toukokuuhun.

Inflaatiota hillitsi käytettyjen autojen sekä vihannesten halpeneminen. Lisäksi sähkö oli huokeampaa viime vuoden toukokuun lukuihin verrattuna. Huhtikuusta toukokuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,5 prosenttia. Tämä johtui erityisesti bensiinin ja kevyen polttoöljyn kallistumisesta sekä vuokrien kohoamisesta. Myös savukkeiden hinnat nousivat. Sen sijaan valmismatkojen hinnat laskivat.

Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukaan EU-maiden inflaatio oli huhtikuussa 1,7 prosenttia. Inflaatio hidastui, sillä maaliskuussa se oli 1,9 prosenttia. EU-maiden nopein inflaatio oli Irlannissa, 5,0 prosenttia ja hitain Britanniassa, 0,6 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio huhtikuussa oli 2,5 prosenttia. Emu-maiden kuluttajahinnat nousivat huhtikuussa 1,9 prosenttia. Toukokuussa Suomen yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin pisteluku oli 107,0 ja vuosimuutos 2,7 prosenttia. Huhtikuusta toukokuuhun indeksi nousi 0,5 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.