Mainos

Indonesia yrittää neuvotella IMF:n kanssa

Indonesia lähettää ensi viikolla korkean tason valtuuskunnan neuvottelemaan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Yhdysvaltojen kanssa. Neuvottelumatkasta kertoi Indonesian seuraavaksi valtiovarainministeriksi veikattu Fuad Bawazier. Indonesia ja valuuttarahasto ovat olleet jyrkästi eri mieltä Indonesian sitoutumisesta taloudellisiin uudistuksiin.

IMF:n pääjohtaja Michel Camdessus varoitti eilen, että Indonesian talousvaikeudet saattavat vaikeuttaa ponnisteluja Aasian talouskriisin selvittämiseksi. Camdessus kehottikin Indonesiaa noudattamaan IMF:n maalle tekemää elvytysohjelmaa tarkasti. Camdessus sanoi, että Indonesian taloustilanteen odotettua nopeamman heikkenemisen vuoksi joitakin ohjelman perusteena olevia tietoja joudutaan korjaamaan.

Rahaston pääjohtajan mukaan IMF:n rahaa saaneet maat, kuten Thaimaa ja Etelä-Korea, ovat avustusten ansiosta pystyneet parantamaan taloudellista tilannettaan. Pääjohtajan mukaan Indonesia on kuitenkin vielä kaukana Thaimaan ja Etelä-Korean tilanteesta.

Maailmanpankki lykkää lainaansa

Maailmanpankki lykkää miljardin dollarin rakennesopeutuslainaansa Indonesialle. Pankin edustajan mukaan laina maksetaan vasta sitten kun Indonesia ryhtyy Kansainvälisen valuuttarahaston edellyttämiin talousuudistuksiin.

Maailmanpankki on suunnitellut lainaavansa Indonesialle tänä vuonna yhteensä kaksi miljardia dollaria. Lisäksi talouskriisin runtelemalle maalle on kaavailtu 500 miljoonan dollarin arvosta elintarvikeapua.

Suharto seitsemännelle kaudelleen

Indonesian presidentti Suharto valittiin tänään seitsemännen kerran maan johtoon. Huomenna hän vannoo virkavalan. Suharto tulee johtamaan maata seuraavat viisi vuotta. Pian on kuitenkin edessä arki ja Indonesian äärimmäisen vakavat talousongelmat.

Jos talousongelmat jatkuvat tähän tahtiin, on Indonesia hätää kärsimässä. Talousongelmien lisäksi maata on koetellut kuivuus. Suurin osa riisisadosta on tuhoutunut ja maa joutuu tukeutumaan tuontiriisiin. Metsäpalot ovat omalta osaltaan lisänneet ahdinkoa. Viime vuonna metsäpalot maksoivat yli viisi miljardia markkaa.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.