Mainos

Inderes: Nokian ei ole järkevää jakaa osinkoa

Analyysipalveluyhtiö Inderesin näkemyksen mukaan matkapuhelinvalmistaja Nokian ei ole järkevää jakaa osinkoa viime vuoden tuloksestaan.

Inderesin mukaan Nokia tarvitsee rahoja itse enemmän kuin osakkeidenomistajat. Myös useimmat muut analyytikot odottavat, ettei Nokia jaa osinkoa.

- Kun markkinoilla hermoillaan yhtiön kassan riittävyydestä ja liiketoiminnan näkyvyys jatkuu heikkona, tarvitsee yhtiö taseeseensa puskuria, Inderes kirjoittaa aamuraportissaan.

Itse Nokian tuloksessa ei ole juuri tänään jännittämistä, sillä yhtiö on arvioinut jo melko tarkasti viime vuoden viimeisen neljänneksen tulostaan, kun yhtiö antoi aikaisemmin positiivisen tulosvaroituksen. Inderesin näkemyksen mukaan yksi keskeisin kysymys on se, paljonko yhtiöllä on kassassa rahaa. Arvioiden mukaan se olisi noin 3,5 miljardia euroa viime vuoden lopussa.

Sen lisäksi Inderesin mielestä kiinnostavaa on kuulla, mitä toimitusjohtaja Stephen Elop arvioi yhtiön tulevaisuutta.

- Näkemyksemme mukaan Nokian liiketoiminnan näkyvyys on edelleen erittäin heikkoa, yhtiöllä on merkittäviä haasteita älypuhelimissa ja koko älypuhelintoimialan epäterve kilpailutilanne tulee kärjistymään tänä vuonna. Siten varovainen linjamme Nokian osakkeeseen jatkuu, Inderes kirjoittaa.

Nokia kertoo viime vuoden tuloksestaan ja näkymistään noin kello 13.00.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.