Mainos

Historiallinen esitys: Jakaako Nokia osinkoa vai ei?

Matkapuhelinvalmistaja Nokia julkaisee tänään viime vuoden viimeisen neljänneksen tuloksensa ja suomalaisten piensijoittajien katseet kiinnittyvät Nokian hallituksen osingonjakoesitykseen.

Nokiaa seuranneet analyytikot ovat povanneet, että Nokia ei jakaisi viime vuoden tuloksestaan ollenkaan osinkoa.

Suomalaisia piensijoittajia edustavan Osakesäästäjien Keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen odottaa yhtiöltä kuitenkin maltillista osinkoehdotusta. Lopullisesti osingosta päättää yhtiökokous myöhemmin keväällä.

– Itse uskon osingonjaossa pitkäjänteisyyteen. Uskon, että Nokia jakaa osinkoa 5-10 senttiä osakkeelta. Toki Nokian huono tuloskehitys on johtanut siihen, että monet analyytikot ajattelevat, ettei Nokialla ole varaa maksaa osinkoa, Lahtinen sanoi MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Nokia tunnetaankin tunnollisena osingonmaksajana. Jos Nokia ei jaa osinkoa ollenkaan, se olisi hyvin harvinainen hetki yhtiön historiassa. Nokia päätti keskittyä matkapuhelimiin vuonna 1989, minkä jälkeen se on aina maksanut osinkoa.

Ei välitöntä nousua osakkeeseen

Nokian osake on sukeltanut viimeisimpien vuosien aikana, sillä yhtiön tulos ja puhelinmyynti on takkuillut. Nykyään Nokian osake pyörii 3,5 euron tietämillä, mutta esimerkiksi kahden vuoden aikana osakkeen arvo on heikentynyt yli 55 prosenttia.

Ja Nokian osakkeen kaikkien aikojen huippu koettiin vuoden 2000 kesäkuussa, jolloin osake kävi 65 eurossa. Lahtisen mukaan Nokian onkin parannettava huimasti tulostaan, jotta osakkeen arvo nousisi parin vuoden takaiseen kahdeksaan euroon. Katseet kääntyvät esimerkiksi Nokian Lumia-älypuhelimien myyntimääriin.

– Tilanne näyttää hyvälle, mutta kasvua vaaditaan, että Nokia pääsee samalla tasalle kilpailijoiden kanssa, Lahtinen muistuttaa.

Nokia julkaisee viime vuoden viimeisen neljänneksen tuloksensa tänään noin kello 13.00. Tuolloin kuullaan myös yhtiön hallituksen osingonjakoesitys.

(MTV3)

Katso Osakesäästäjien Keskusliiton toimitusjohtajan Antti Lahtisen haastattelu: (Huomenta Suomi 24.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.