Imppu kertoo joutuneensa perheenisän käsittämättömän laturaivon kohteeksi Helsingissä: "Älä sano sanaakaan tai et enää nouse"

7:38
Tammikuussa 2019 Aino-Kaisa Saarinen kertoi MTV:n Huomenta Suomessa kohtaamastaan laturaivosta: "Kaikki suomalaiset kirosanat"

Helsinkiläinen Imppu Behm, 49, kertoo joutuneensa toisen hiihtäjän väkivallan kohteeksi lauantaina kesken hiihtoreissun.

Behm kertoo olleensa yksin hiihtämässä Paloheinän kuntoradalla Helsingissä lauantaina päivällä. Hän ryhtyi viimeiseen laskuun tarkistettuaan ensin reitin olleen selvä. Mäen alla on kuitenkin pieni mutka, joten täysin esteetön näkymä ladulle ei ole.

Laskun aikana hän huomasi mäen alla ladulle kaatuneen pikkupojan.

– Valmistauduin vaihtamaan latua tai väistämään muulla tavoin, mutta lapsi kierähtikin pois ladulta isänsä avustuksella. Tein arvion, että mahdun ohittamaan ja mahduinkin, kunnes meno tyssäsi.

Behmin mukaan hän oli juuri ohittanut ladun vieressä olevan lapsen, kun lapsen seurassa ollut mies iski häntä jollain – Behmin arvion mukaan luultavasti nyrkillä – palleaan.

Sen seurauksena Behm kaatui selälleen ladulle.

– Siinä kesti hetki tajuta, että mitä oikein tapahtui. Nousin ylös ja kysyin mieheltä, että löitkö sinä minua. Hän vastasi raivon vallassa huutaen, että yritin lasken hänen poikansa päälle ja että jos sanon vielä sanaakaan, niin makaan kohta uudestaan maassa enkä nouse sieltä enää ylös.  

Behm kertoo järkyttyneensä miehen reaktiosta, sillä aikomuksenaan ei suinkaan ollut laskea pojan päälle.

– Minkäänlaista kontaktia ei olisi tullut ilman lapsen isän reaktiota. Katsoin, että mahdun hyvin pojan ohi ja että minun on turvallisempaa pysytellä ladulla sen sijaan, että vaihtaisin yllättäen latua, jolloin takaa olisi voinut tulla toinen hiihtäjä.

"Kaikkien kannalta on parempi, että tapaus tulee ilmi"

Behmin mukaan hän yritti selvittää tilannetta vielä matkalla lähtöalueelle, jonne sekä Behm että aggressiivisesti käyttäytynyt mies yhdessä lapsensa kanssa suuntasivat.

– Yritin selvittää asiaa mutta hän oli hyvin kiihtynyt ja toisteli lähinnä, että "älä sano enää sanaakaan".

Behm arvelee, että mies säikähti poikansa puolesta niin paljon, että menetti kontrollin. Tästä huolimatta Behm pitää toimintaa hyväksymättömänä ja päätti kotiin saapuessaan tehdä tapauksesta rikosilmoituksen.

MTV Uutiset on nähnyt Behmin tekemän rikosilmoituksen.

– Kaikkien kannalta varmaan on parempi, että tapaus tulee ilmi. Kokemus oli pelottava ja jäin miettimään, että olisiko esimerkiksi iäkkäällä hiihtäjällä käynyt huomattavasti pahemmin vastaavassa tilanteessa.

Poliisi on saanut rikosilmoituksen

Helsingin poliisin viestinnästä kerrottiin MTV Uutisille maanantaina, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus, ja se on saapunut poliisille. Tapaukselle ei tuolloin kuitenkaan oltu nimetty vielä tutkinnanjohtajaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja