Mainos

Immonen vastasi IL:n uusnatsiväitteisiin: Tyrmää täysin yhteyden Vastarintaliikkeeseen

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen tyrmää Iltalehden eilen esittämät väitteet siitä, että hänen yhteytensä Suomen vastarintaliikkeeseen ja uusnatseihin olisivat kerrottua läheisemmät.

– Minua on yritetty perusteettomasti leimata median toimesta uusnatsiksi, ja minun on väitetty harjoittavan yhteistyötä uusnatsien kanssa. Minä tai muutkaan tuntemani perussuomalaiset eivät ole tehneet yhteistyötä uusnatsien kanssa, Immonen vakuuttaa.

Iltalehden mukaan Immonen mm. hyväksyi 12. elokuuta Facebook-kaverikseen SVL:n jäsenen, joka vangittiin 11. elokuuta epäiltynä osallistumisesta Jyväskylän mellakkaan tämän kuun alussa. Lehti jatkoi, että Immosen yli 4000 Facebook-kaverin listalla on useita SVL:n jäseniä. 11. elokuuta julkaisemassa päivityksessään Immonen korosti, että hän hyväksyy "jokaisen asialliseksi katsomansa henkilön" kaverilistalleen.

– En ole ollut tietoinen tästä ”kaveruudesta” ennen tätä päivää. Uskon, että kukaan normaali ihminen ei edes tiedä, ketkä kuuluvat Suomen vastarintaliikkeeseen tai ketkä on tuomittu mistäkin väkivallanteosta. Minulla on Facebookissa lähes 5000 kaveria, joista suurinta osaa en tunne millään tavalla. Minun on siis täysin mahdotonta tietää sitä, kuka Facebook-kavereistani kuuluu mihinkin järjestöön, Immonen vastaa.

Immonen kertoo olevansa Facebookissa kaveri myös keskustalaisten, vihreiden ja kokoomuksen poliitikkojen kanssa, mutta se ei silti tee hänestä heidän aatteensa kannattajaa.

Immonen puolustaa kirjoituksessaan myös poseeraamista samassa kuvassa SVL-jäsenten kanssa kesäkuussa.

– Kuvan taustoista joudun toteamaan jälleen saman, minkä olen todennut jo aiemminkin: kuvassa oli kyse Suomen Sisun ja verkkolehti Sarastuksen järjestämästä Eugen Schaumanin muistotilaisuudesta. Kyseinen muistotilaisuus oli kaikille halukkaille osallistujille avoin. Emme me tilaisuuden järjestäjinä voi rajoittaa kenenkään oikeutta osallistua kaikille avoimeksi mainostettuun tilaisuuteen sen vuoksi, että joku henkilö saattaa olla poliittisesti jotain mieltä jostakin asiasta. Tuolloinhan me tilaisuuden järjestäjinä olisimme rikkoneet lakia.

Immosen Facebook-päivityksessään käyttämä ilmaisu "Nothing can stop an idea whose time has come” yhdistettiin Iltalehdessä yhtä lailla Ruotsin vastarintaliikkeiden propagandaviesteihin. Immosen mukaan ilmaisu on alun perin 1800-luvun romantiikkakaudella vaikuttaneelta kirjailijalta, runoilijalta ja ihmisoikeuspuolustajalta Victor Hugolta.

– Käytettyäni tätä tunnettua ilmaisua minun pitäisi sen perusteella olla ihmisoikeuksia puolustava romantikko, ei suinkaan uusnatsi.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.