Mainos

IL: Immosella yhteys uusnatseihin – hyväksyi Jyväskylän mellakasta vangitun Facebook-kaverikseen

Kansanedustaja Olli Immosen (ps.) yhteys uusnatsien yhdistykseen Suomen Vastarintaliikkeeseen (SVL) on Iltalehden selvityksen mukaan paljon läheisempi kuin mitä Immonen on antanut ymmärtää.

Immonen on ollut viimeisten viikkojen ajan myrskyn silmässä monikulturismia vastustaneen Facebook-päivityksensä jälkeen. Päivityksen ajatusmaailmaa vastaan on järjestetty mm. kaksi mielenosoitusta Helsingissä ja Turussa, joihin kumpaankin osallistui tuhansia ihmisiä.

Immosta on vaadittu myös usealta taholta ulos hallituspuolue perussuomalaisista. Puheenjohtaja Timo Soini on siirtänyt vastuun asiassa eduskuntaryhmälle, joka käsittelee Immosen tilannetta syyskuussa.

Immonen kohautti jo kesäkuussa poseeraamalla Eugen Schaumanin haudalla useiden SVL:n uusnatsien kanssa. Immonen julkaisi kuvan Facebook-sivuillaan ja korosti, että tilaisuus oli kaikille avoin, joten hän ei voinut olla vastuussa siitä, ketkä hänen kanssaan kuvassa poseeraavat.

Iltalehden mukaan juuri kyseinen kuva ja siinä esiintyvät henkilöt selittävät Immosen yhteyden SVL:ään ja sen jäseniin. Immosen vieressä kuvassa poseeraa IL:n mukaan 24-vuotias SVL:n jäsen. Immonen hyväksyi hänet Facebook-kaverikseen 12. elokuuta, päivä sen jälkeen kun kyseinen mies oli Keski-Suomen käräjäoikeudessa vangittu epäiltynä osallistumisesta Jyväskylän mellakkaan.

Mellakassa tämän kuun alussa uusnatsit pahoinpitelivät kolme ihmistä, joista yhtä SVL:n jäsen oli puukottanut jo aiemmin tammikuussa 2013 Jyväskylän kirjastossa järjestetyssä Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuudessa.

IL:n mukaan Immosen yli 4000 Facebook-kaverin listalla on useita SVL:n jäseniä. 11. elokuuta julkaisemassa päivityksessään Immonen korostaa, että hän hyväksyy "jokaisen asialliseksi katsomansa henkilön" kaverilistalleen.

IL näkee Immosen yhteyden vastarintaliikkeeseen myös hänen sananvalinnoissaan aiemmissa FB-päivityksissä. Immonen kommentoi kohupäivitykseensä tullutta palautetta englanninkielisellä virkkeellä "Nothing can stop an idea whose time has come" (Kukaan ei voi pysäyttää ajatusta, jonka aika on tullut). Kyseinen virke on sana sanalta Ruotsin vastarintaliikkeen julistus heidän propagandakuvissaan.

Immonen on itse irtisanoutunut Jyväskylän mellakan väkivaltaisuuksista ja kertonut vastustavansa väkivaltaa eri sen muodoissa. IL:n haastattelupyyntöön Immonen ei vastannut.

Kommentointimahdollisuus suljettu asiattomien kommenttien vuoksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja