Ilves rikkoi historiallisen rajapyykin – puheisiin nousivat jo europelit: "Lämmittää mieltä"

Ilves kaatoi lauantaina Liigassa SaiPan 3–0, ja KooKoon hävittyä oman ottelunsa tamperelaisjoukkue nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Jos Ilves pitää sijoituksensa se pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa CHL:ää.

–  Ei mennä asioiden edelle, nyt on mielessä lähinnä vieraspeli Raumalla ensi keskiviikkona. Mutta jos CHL:ssä pelataan, aivan varmasti jokaiselle pelaajalle ja toimihenkilölle ne pelit ovat tärkeitä, Ilvestä myös ensi kaudella valmentava Jouko Myrrä sanoi.

Voitolla Ilves teki myös seurahistoriaa rikkomalla ensimmäisen kerran sadan pisteen rajan runkosarjassa. Oma piste-ennätys rikkoutui jo jokin aika sitten. Aiempi oli 92 pistettä kaudelta 2005–06.

–  Kyllä tällainenkin saavutus lämmittää mieltä, Myrrä kertoi.

Vertailun vuoksi, paikalliskilpailija Tappara on rikkonut rajan yhdeksän kertaa jo ennen kuluvaa kautta, eli kuluva kausi on sille kymmenes sadan pisteen kausi ja kahdeksas peräkkäinen.

SaiPa haastoi Ilveksen kenttäpelissä, mutta Ilves-vahti Lukas Dostal vesitti kerta toisensa jälkeen SaiPan yritykset. Mikael Kuronen ja Tomas Zaborsky epäonnistuivat läpiajoissa.

Lue myös:

    Uusimmat