Pekka Virta sai iloita katsomon puolelta – Lukko vakuuttavalla tavalla välieriin

Maalikooste: Ilves - Lukko 4:46
Videolla Ilves-Lukko-ottelun maalikooste.

Jääkiekkoliigan runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Rauman Lukko kukisti torstaina Tampereella Ilveksen 5–2, ja näin joukkue eteni välieriin voitoin 3–0.

Voittoa todisti Hakametsän hallin katsomossa myös päävalmentaja Pekka Virta. Hän vastasi kohteliaasti, että Erik Hämäläinen vastaa yhä kommenttien antamisesta.

– Pekka tulee aitioon sitten, kun vointi antaa myöten. Sitä ei vielä tiedä, milloin näin käy, Hämäläinen sanoi.

Ilves nousi toisen erän alussa tasoihin, mutta iloa kesti vain reilut kaksi minuuttia. Slovakialainen Pavol Skalicky teki voittomaalin 25. minuutilla, maanmies Kristian Pospisil teki loput vieraiden maalit.

– Toisen erän alussa huomasi, ettei tunnetaso ole sillä tasolla kuin olisi pitänyt olla. Mutta saatiin ylivoimamaali ja kolmas erä puolustettiin hyvin, Hämäläinen lisäsi.

Ensimmäisiä pudotuspelejään pelaavan Pospisilin tehot olivat 2+1, Lukossa kuudetta kautta pelaavan Eetu Koivistoisen 1+2.

Ilves putosi puolivälierissä jo kymmenennen kerran peräkkäin, edellisen kerran joukkue on edennyt välieriin keväällä 2001.

Näistä kymmenestä ottelusarjasta Ilves on kuusi kertaa jäänyt voitoitta, kaksi kertaa se on hävinnyt voitoin 3-4. Viimeksi näin kävi keväällä 2017 Tapparaa vastaan.