Ilves ja HJK tasapeliin loppuunmyydyssä kärkitrillerissä – tasoitusosuma vasta viime hetkillä rangaistuspotkusta

Veikkausliigaa johtava Ilves tasasi pisteet lauantain kärkiottelussa HJK:ta vastaan 1-1 lukemin. Loppuunmyydyssä ottelussa riitti draamaa, sillä tasoitusmaali syntyi vasta lisäajalla rangaistuspotkusta.

HJK aloitti maalinteon 5050 katsojan edessä, kun Riku Riski siirsi vierasjoukkueen 1-0 johtoon 55. minuutilla. Tilastollisesti ottelua hallinnut Ilves nousi tasoihin lisäajan kolmannella minuutilla, kun HJK:n uusi hankinta Tim Väyrynen rikkoi Ilves-pelaajaa ja Lauri Ala-Myllymäki laukoi kauden yhdeksännellä maalillaan loppunumerot 1-1. Väyrynen sai tilanteeesta varoituksen.

Kärkipaikan säilyttänyt Ilves oli ottelussa niskan päällä, sillä laukaukset ottelussa menivät tamperelaisille 18-10  (maalia kohti 14-6).

Ilves johtaa sarjaa 29 pisteellä. HJK on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla tasapisteissä KuPS:in ja SJK:n kanssa. Helsinkiläisillä on kaksi ottelua enemmän pelattuna verrattuna kaikkiin kuuden kärjen joukkueisiin paitsi SJK:hon, joka on pelannut yhden pelin vähemmän.

Lauantain muissa kamppailuissa SJK haki pisteet KPV:lta 2-1 lukemin ja VPS tasasi pisteet Lahden kanssa 1-1 numeroin.