Ilves-hyökkääjä nakutti neljä pistettä murskavoitossa – Pelicans-maalivahdille nollapeli

Ilves löi jauhot Sportin suuhun jo avauserässä, kun tamperelaisseura voitti vaasalaiset 6-2-lukemin perjantaina SM-liigassa.

Ilves johti avauserän jälkeen ottelua 3-0, ja lisäsi johtonsa 5-1:een toisessa erässä Joose Antosen ja Arttu Ruotsalaisen osumilla. Ilveksen tehomiehenä hääri Teemu Lepaus, joka teki ottelussa neljä pistettä.

Sportin maalit tekivät Roope Talaja ja Miro Lehtimäki, jolle maali oli liigauran ensimmäinen.

Pelicansin 18-vuotias tsekkimaalivahti Jakub Skarek torjui liigauransa toisessa ottelussa nollapelin, kun Pelicans kukisti SaiPan Lahdessa 3-0-lukemin.

Pelicans ratkaisi ottelun toisessa erässä, kun Oliwer Kaski sekä Mikko Kousa onnistuivat maalinteossa.

Kärpät haki 3-2-voiton voittomaalikilpailun jälkeen Jukureita vastaan Mikkelissä . Kärppien voiton pääarkkitehtinä toimi kokenut hyökkääjä Mika Pyörälä, joka teki kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja teki voittomaalikilpailussa ratkaisevan osuman.

Rasmus Kupari ja Aleksi Heponiemi saalistivat molempiin maaleihin syöttöpisteet.

Jukurit nousi kuitenkin ottelussa kahden maalin takaa tasoihin. Tasoitusmaali nähtiin vain 35 sekuntia ennen ottelun päättymistä, kun Teemu Suhonen onnistui maalinteossa.

JYP otti tiukan taistelun jälkeen 4-3-voiton KalPasta Jyväskylässä.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa ratkaisun teki David Tomasek.

JYPin kanadalaishyökkääjä Eric Perrin syötti JYPin avausosuman, joka oli hänen uran 500. tehopiste SM-liigassa.

Syöttöpisteen lisäksi 42-vuotias tykitti kaksi maalia JYPille.

Perrin on pelannut urallaan 591 ottelua, joissa hän on tehnyt 177+325=502 tehopistettä.