"Sanoisin, että vau" – SaiPan tshekkitähdeltä kylmä ratkaisu voittomaalikilpailussa, Kärpät survoi Ässät jäänrakoon Porissa

Voittomaalikilpailu: SaiPa - HPK 4:40
"Sanoisin, että vau!" – Dominik Lakatosin maali sai Sami Kapasen haukkomaan henkeään, SaiPa kepitti HPK:n voittomaalikilpailussa.

Kärpät haki lauantaina ylivoimaisen 7–1-vierasvoiton Porista. Kirkkaimpana tähtenä loisti Mika Pyörälä, jolle ottelu oli 700:s SM-liigan runkosarjassa.

Kärpät ratkaisi ottelun jo ensimmäisessä erässä, kun se eteni 5–0-johtoon. Pyörälä osui avauserässä kahdesti. Juhlakalulle merkittiin 3-0- ja 5-0-maalit. Toisessa erässä Pyörälä täydensi hattutemppunsa vieden Kärpät 6–0-johtoon.

Ässät rikkoi kuparisen kymmenen sekuntia ennen ottelun päätöstä Roni Seväsen osumalla. Loppulukemat Porissa 1–7.

Kärpät tekee 0-6 maalin ylivoimalla 0:55
 Mika Pyörälä täydensi hattutemppunsa toisessa erässä.

HIFK nousi voittoon

Helsingissä Sportin Turo Asplund iski toisessa erässä ottelun avausosuman HIFK:ta vastaan, mutta lopulta helsinkiläiset nousivat selvään voittoon.

HIFK:n Olli Palola, Mikael Kotkansalo ja Jere Innala osuivat toisessa erässä ja Roni Hirvonen kuittasi loppulukemat 4–1 kolmannessa.

Varsinaisen peliajan voitto oli HIFK:lle kauden toinen neljässä ottelussa.

HIFK tekee 4-1 maalin 1:20
Roni Hirvonen iskee ottelun loppulukemiksi 4–1.

JYPille kauden ensimmäinen

Jyväskylässä JYP otti kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan voittonsa, kun se kaatoi KooKoon 3–1. Jere-Matias Alanen vei jyväskyläläiset avauserässä johtoon uransa ensimmäisellä osumalla SM-liigassa. Toisessa erässä Joakim Kemel tuplasi johdon, mutta Joose Antonen nosti KooKoon mukaan voittokamppailuun.

Kolmannessa erässä KooKoo osui kerran. Eetu Peltolan osuma riitti voittoon.

Lappeenrannassa jatkoille

SaiPa ja HPK kamppailivat tasapäin kolmen erän verran, ja ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

SaiPa meni Valtteri Lipiäisen maalilla johtoon avauserässä, mutta HPK:n kanadalaistykki Michael Joly tasoitti toisessa.

Lopulta ottelun ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa, kun SaiPan tshekkihyökkääjä Dominik Lakatos ja Ville Petman onnistuivat ja Niclas Westerholm torjui Michael Jolyn ja Juuso Ikosen yritykset.

Illan muissa kello 18.30 alkaneissa otteluissa kohtaavat KalPa ja Pelicans sekä TPS ja Lukko.