Ilveksen kova NHL-lainapelaajien joukko kasvaa – jo seitsemäs nuori vahvistus riveihin

5:16
Ilveksellä kulkee: tiistaina kyytiä sai JYP

Jääkiekon SM-liigassa toisena oleva Tampereen Ilves vahvistuu jälleen yhdellä Pohjois-Amerikasta lainasopimuksella pelaavalla vahvistuksella. Hyökkääjä Joona Koppanen on Ilveksen seitsemäs "NHL-laina".

22-vuotias Koppanen on Boston  Bruinsin sopimuspelaaja. Hän on pelannut alkukauden lainalla Mestiksessä KOOVEE:ssä kovin tehoin: kymmeneen peliin pisteet 6+11. Koppasen lainasopimus Ilveksen kanssa on voimassa toistaiseksi.

Koppanen on pelannut Liigassa yhden kokonaisen kauden, 2017-18. Tuolloin hän teki Ilveksen paidassa 45 peliin 14 tehopistettä. Sen jälkeen hän on pelannut AHL:ssä ja ECHL:ssä.

– Joona Koppasen liittyminen joukkueeseemme on hieno asia - kaikki osapuolet voittavat tällä järjestelyllä. Pelaajana hän on tuttu niin Ilveksen taustaorganisaatiolle ja valmentajille kuin tuleville joukkuekavereilleenkin. Näin ollen hän tietää jo valmiiksi joukkueemme toimintatavat. Kovan työmoraalin omaava Koppanen pelaa vahvasti molempiin suuntiin, ja hänen liikkeensä ja luistelutaitonsa ovat isokokoiseksi pelaajaksi erinomaiset, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

Ilveksessä pelinumeroa 12 kantava Koppanen on jo ollut karanteenissa Liiga-seurojen sopiman käytännön mukaisesti, ja hän liittyy Ilveksen joukkueeseen perjantaina.

– Haluamme kiittää pelaajaa, Boston Bruinsia ja KOOVEE:ta tämän lainan mahdollistamisesta. Tiedotimme Liigaa alustavasti asiasta jo lauantaina, kun saimme lääkäreiltämme päivityksen loukkaantumistilanteestamme pelin jälkeen. On hienoa, että Joona oli heti valmis tarjoamaan apuaan Ilvekselle, kun sitä kysyimme ja tarvitsimme. Siitä hänelle vielä iso kiitos, Koskela sanoo.

Koppasen lisäksi Ilveksessä pelaa toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella hyökkääjistä Barrett Hayton, Matias Maccelli ja Arttu Ruotsalainen, puolustajista Lassi Thomson ja Juuso Välimäki sekä maalivahti Lukas Dostal.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja