Iltalehti: Pia Nykänen järkyttyi Matti Nykäsen haudalle iskeneistä varkaista: "Kuka voi olla niin julma"

11:07
Pia Nykänen kertoo raskaasta vuodestaan Matti Nykäsen menehtymisen jälkeen.

Matti Nykäsen hauta Jyväskylässä on joutunut useampaan otteeseen varkaiden kohteeksi, kertoo Iltalehti.

Entinen mäkihyppääjä Matti Nykänen menehtyi noin puolitoista vuotta sitten, 3. helmikuuta 2019. Nykäsen hauta on hänen synnyinkaupungissaan Jyväskylässä. Mäkikotkan leski Pia Nykänen kertoo Iltalehden haastattelussa, että vieraileminen edellisen aviopuolison haudalla on ollut järkytys, sillä siellä on käynyt useaan otteeseen varkaita. 

– Kävin juuri viime viikolla Jyväskylässä Matin haudalla, kun Matti olisi täyttänyt 17. heinäkuuta vuosia. Menin viemässä kynttilän ja enkelin haudalla. Se on vaan ihme juttu, kun ne enkelit varastetaan sieltä, Nykänen kertoo haastattelussa.

Pia Nykänen kertoo, ettei hän kerta kaikkiaan pysty ymmärtämään haudalta varastamista.

– Toivottavasti edes säilyisivät nyt jonkun aikaa siellä, etteivät ihmiset veisi niitä. Kaksi enkeliä olen vienyt hänen haudalleen jo aikaisemmin ja ne ovat hävinneet sieltä. Muiltakin haudoilta on kadonnut näitä muistoesineitä. Ihmetyttää, että kuka voi olla niin julma, että varastaa toisten haudalta?

MTV Uutiset vieraili Pia Nykäsen kotona Joutsenossa marraskuussa 2019. Tuolloin leski kertoi kaipaavansa edesmennyttä puolisoaan yhä päivittäin. Pariskunta meni naimisiin vuonna 2014. Matti Nykäsen yllättävän kuoleman syyksi selvisi keväällä 2019 pitkään jatkunut haimatulehdus, josta Pia Nykänen ei ollut tietoinen. Matti Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias. 

– Onhan tämä semmoista pientä suorittamista kuitenkin koko ajan. Eihän se mitään normaalia vielä ole, kun toinen on lähtenyt tuolla tavalla traagisesti pois, Nykänen totesi vuoden 2019 syksyllä.

– Illat ovat pitkiä ja yksinäisiä, kun sitä toista ei ole. Ikävä on tietysti kova edelleen. Nyt vasta alan ymmärtää konkreettisesti, että Matti ei tule takaisin. Hän on oikeasti mennyt pois. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja