Mainos

IS: Kuollut poika saa karhukirjeitä ja häntä uhataan oikeudenkäynneillä – jokainen kirje käynnistää äidin surutyön uudelleen

Ilta-Sanomat kertoo valitettavasta tapauksesta, jossa pojalle osoitetut perintäkirjeet eivät ole lakanneet tulemasta, vaikka poika kuoli neljä kuukautta sitten. Jokainen pojan nimellä tullut kirje aktivoi äidin surun, Ilta-Sanomat kertoo.

– Surevaa ihmistä kohdellaan milloin mitenkin ja kerta toisensa jälkeen saan soittaa saman puhelun ja perintä vain jatkuu, hyvinkääläinen äiti kertoo Ilta-Sanomille.

Lehden mukaan äiti on toimittanut velkojille perunkirjoituksen, josta selviää pojan olevan varaton. Asiaa on koitettu selittää perivälle taholle Intrum Justitialle useita kertoja, mutta ukaasikirjeitä luottotietojen menettämisestä ja oikeudenkäynneistä tulee edelleen. 

Velanperijä: Irtisano toistuvat sopimukset

Intrum Justitian johtaja Juha Iskala kertoo Ilta-Sanomille, että perintä päättyy siihen, kun laskut on maksettu kuolinpesästä tai kuolinpesä on varaton ja tieto on saavuttanut velkojan.

Iskala myös neuvoo irtisanomaan kaikki toistuvat sopimukset kuten puhelinliittymät. Myös perukirja kannattaa toimittaa kaikille tiedossa oleville velkojille. 

– Normaalisti tarkistamme kuolintiedon saatuamme toimeksiantajamme puolesta perukirjasta kuolinpesän tilanteen, ja mikäli kuolinpesä on varaton, lopetamme saatavan perinnän, Iskala kertoo Ilta-Sanomille.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.