Mainos

Tuhannet Varman vuokralaiset saivat aiheettomia maksuhuomautuksia perintätoimistolta

Tuhannet Varman vuokralaiset ovat saaneet aiheettomia maksuhuomautuksia perintäyhtiö Lindorffilta. Aiheettomat huomautukset johtuvat tietoliikennejärjestelmän ongelmasta, kertoo Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi.

Maksukehotuskirjeitä on lähetetty pääasiassa pääkaupunkiseudulle, mutta myös esimerkiksi Tampereelle ja Turkuun.

– Kirjeen saaneita on ollut joitain tuhansia, eli kohtuullisen paljon niitä on lähtenyt, sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi kertoo.

– Kyseinen maksuhuomautus on täysin aiheeton, se on lähtenyt nimenomaan muutamien viime kuukausien vuokratietojen perusteella myös kaikille niille, jotka ovat hoitaneet vuokransa, pahoittelemme sitä.

Maksukehotuksia on tullut neljän kuukauden ajalta, ja niiden mukaan vuokralaiselta olisivat jääneet maksamatta toukokuun, kesäkuun, heinäkuun ja elokuun vuokrat.

Maksukehotukset voineet nousta lähemmäs 10 000 euroa

Maksukehotusten yhteenlasketut summat ovat voineet kasvaa tuhansiin euroihin vuokran suuruudesta riippuen. Avopuolisot ovat myös saaneet maksuhuomautuskirjeet erikseen, eli yhtä taloutta kohden maksukehotukset ovat voineet nousta lähemmäs 10 000 euroa.

Varman mukaan tilanne ei vaadi kirjeen aiheettomasti saaneilta toimia, ellei joku vuokralaisista ehtinyt maksaa uudelleen jo kertaalleen maksettuja vuokria.

– Silloin Lindorff luonnollisesti palauttaa rahat. Jos asiasta haluaa jutella, voi olla suoraan yhteydessä Lindorffin asiakaspalveluun.

Tomperin mukaan Varmaan on tullut tänään aiheesta "kourallinen yhteydenottoja".

Tomperin mukaan Lindorff on lähettänyt viime viikolla virheen huomattuaan asiasta sekä oikaisukirjeen että tekstiviestin niille, joiden numerot tietokannasta ovat löytyneet.

– Mahdollisimman nopeasti on pyritty kertomaan, että maksuhuomautuskirje on aiheeton ja annettu neuvot jatkotoimiin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.