Ilouutinen WhatsAppilta ja Googlelta: keskustelujen varmuuskopiointi onnistuu pian ilman rajoituksia

WhatsApp on kertonut ilahduttavasta uutisesta kaikille niille käyttäjille, joilla on pulaa Googlen pilvitallennustilasta.

WhatsAppin mukaan 12. marraskuuta 2018 alkaen WhatsApp-varmuuskopioita ei enää lasketa osaksi Google Driven tallennustilarajoitusta. Tämä tarkoittaa käytännössä lisää vapaata tallennustilaa joko ilmaiseksi tai samaan hintaan Google Drive -käyttäjille, jotka käyttävät myös WhatsAppia ja sen tarjoamaa varmuuskopiointia Android-puhelimissa.

Muutokseen liittyy myös pieni ikävämpi puoli: samana päivänä 12. marraskuuta 2018 Google Drivesta poistetaan kaikki WhatsApp-varmuuskopiot, joita ei ole päivitetty yli yhteen vuoteen. WhatsApp tähdentää, että jos ei halua varmuuskopioidensa katoavan, pitää 12. marraskuuta 2018 olla tehtynä alle vuoden vanha varmuuskopio – joko käsin tai automaattisesti.

WhatsApp-keskustelujen varmuuskopiointi sisältäen niiden mediatiedostot Google Driveen mahdollistaa muun muassa keskustelujen helpon siirtymiseen uuteen puhelimeen puhelinta vaihdettaessa.

Applen iPhoneissa WhatsApp käyttää puolestaan Applen iCloud-pilvipalvelua varmuuskopiointiin. Sen osalta ei ole nyt tiedotettu muutoksista.

WhatsAppin varmuuskopioinnin tietoja pääsee tarkastelemaan sen asetuksista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.