Ilouutinen WhatsAppilta ja Googlelta: keskustelujen varmuuskopiointi onnistuu pian ilman rajoituksia

WhatsApp on kertonut ilahduttavasta uutisesta kaikille niille käyttäjille, joilla on pulaa Googlen pilvitallennustilasta.

WhatsAppin mukaan 12. marraskuuta 2018 alkaen WhatsApp-varmuuskopioita ei enää lasketa osaksi Google Driven tallennustilarajoitusta. Tämä tarkoittaa käytännössä lisää vapaata tallennustilaa joko ilmaiseksi tai samaan hintaan Google Drive -käyttäjille, jotka käyttävät myös WhatsAppia ja sen tarjoamaa varmuuskopiointia Android-puhelimissa.

Muutokseen liittyy myös pieni ikävämpi puoli: samana päivänä 12. marraskuuta 2018 Google Drivesta poistetaan kaikki WhatsApp-varmuuskopiot, joita ei ole päivitetty yli yhteen vuoteen. WhatsApp tähdentää, että jos ei halua varmuuskopioidensa katoavan, pitää 12. marraskuuta 2018 olla tehtynä alle vuoden vanha varmuuskopio – joko käsin tai automaattisesti.

WhatsApp-keskustelujen varmuuskopiointi sisältäen niiden mediatiedostot Google Driveen mahdollistaa muun muassa keskustelujen helpon siirtymiseen uuteen puhelimeen puhelinta vaihdettaessa.

Applen iPhoneissa WhatsApp käyttää puolestaan Applen iCloud-pilvipalvelua varmuuskopiointiin. Sen osalta ei ole nyt tiedotettu muutoksista.

WhatsAppin varmuuskopioinnin tietoja pääsee tarkastelemaan sen asetuksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja