Ilotulitekauppa käynnistyi – tinaa myydään tänä vuonna viimeistä kertaa

Ilotulitteet tulivat myyntiin 1:52

Ilotulitteet tulivat myyntiin tänään. Kauppa vilkastuu loppuviikkoa kohti. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin arvion mukaan suomalaiset ampuvat vuodenvaihteessa taivaalle noin 300 000 kiloa ilotulitteita.

Ilotulitekauppiaiden mukaan suurin kysyntä on näyttävillä ja pitkään palavilla padoilla. Suosittuja ovat myös ilmapommit.

Kauppiaat pyrkivät muistuttamaan asiakkaita myös ampumiseen liittyvistä turvallisuustekijöistä. Myynnissä on sekä suojalaseja että kuulosuojaimia.

– Aika monesti niistä pitää muistuttaa. Moni sanoo, että heillä on jo suojat. Toivottavasti se pitää paikkansa, toteaa Petri Klemetti Tikkurilan Kunnon Kaupasta.

Ilotulitteiden lisäksi uutta vuotta on perinteisesti juhlistettu valamalla tinaa. Tinojen myynti on sallittua nyt viimeistä vuotta, koska maaliskuussa tinat kielletään niiden sisältämän lyijyn takia. Monen myymälän valikoimasta tinoja ei kuitenkaan löydy tänäkään vuonna.

– Tukes on vaatinut, että niissä täytyy olla varoitusteksti. Tukut eivät ole ehtineet saada niitä, joten meillä ei ole ollenkaan tinaa myynnissä tänä vuonna, kertoo Tikkurilan K-Supermarket Ylivedon Venla Monto.

Lue myös:

    Uusimmat