Ilona Siekkinen uskoi unelmiinsa ja muutti Espanjaan – puoliso Mikko Niiranen pohti lähtöään kauan: "Ei se ollut itsestäänselvyys"

Ilona Siekkinen kertoo, mitä 1,1 miljoonan euron liikevaihtoon vaaditaan:"Se on ihan hullu juttu" 4:40
Kuinka Ilona on saanut luotua miljoonabisneksen? Katso video!

Ilona Siekkinen ja Mikko Niiranen muuttivat Espanjaan vuonna 2020.

Fitnessvalmentaja Ilona Siekkisen, 25, ja Mikko Niirasen, 35, rakkaus syttyi kuntosalilla. Siekkinen oli kuullut usealta eri taholta suositteluja Niirasen taidoista valmentaa etenkin kyykkäystekniikkaa ja päätti vuonna 2018 taustoja tutkimatta varata ajan Niirasen oppiin.

– Kun menin salille ja minulla oli ensimmäinen ohjaus, siinä vaiheessa katsoin, että minkä näköinen tämä ihminen on, jotta osaan oikean tyypin luokse kävellä. Katsoin, että ei tämä ollutkaan mikä vanha guru vaan tällainen nuori mies, Siekkinen muistelee MTV Uutisten haastattelussa.

Siekkinen ja Niiranen olivat ystäviä ja treenasivat yhdessä 1,5 vuoden ajan, ennen kuin alkoivat seurustelemaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

– Tämä oli sellainen tähtiin kirjoitettu juttu. Rakastuin Mikossa iloisuuteen, sporttisuuteen ja huumoriin. Meillä oli aina niin hauskaa yhdessä. Ei olisi halunnut lähteä treeneistä kotiin, olisi voinut jäädä vain sinne, Siekkinen nauraa.

– Samat sanat. Ilonalla oli hyvä asenne, se teki vaikutuksen. Treenin asenne ja elämänasenne sekä pirteä, iloinen ja nauravainen, Niiranen kehuu.

Kolmen vuoden seurustelun aikana Siekkinen ja Niiranen ovat kasvattaneet omaa bisnestään verkkovalmennuksien osalta, mutta pariskunta on luonut myös yhteisiä valmennuksia. He kertovat, että parisuhteen ja bisneselämän yhdistäminen on ollut helppoa, vaikka välillä tuleekin sanaharkkaa.

– Totta kai me riitelemme, kyllä se on aika tulista espanjalaiseen tyyliin, Niiranen nauraa.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että mieluummin riita kuin se, että ollaan hiljaa. Olemme aika monesta asiasta eri mieltä ja voi tulla väärinkäsityksiä, Siekkinen jatkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Vaikka Siekkisellä ja Niirasella on kymmenen vuoden ikäero, ei se heidän mukaansa näy parisuhteessa juuri lainkaan. Yhteiset unelmat liittyvät pitkälti asumiseen, matkusteluun ja yhdessä olemiseen. Lapsien sijaan pari haaveilee mopseista.

– Olen elänyt henkisesti jo 50 vuotta, mutta se menee niin, että ikäero on rikkaus. Saan Mikolta sellaista elämänkokemusta ja rauhallisuutta. Minä olen tällainen nuori villikko, rohkea ja uskallan ottaa enemmän riskejä. Siitä on hyötyä, Siekkinen toteaa.

– Minun unelmani on se, että meillä olisi oma villa Espanjassa. Saisimme olla mahdollisimman pitkään yhdessä eikä tulisi mitään terveydellisiä esteitä. Kaikki muu tulee sitten vaan itsestään, hän jatkaa. 

Vuonna 2020 Siekkinen kyllästyi elämäänsä Suomessa ja toteutti haaveensa Espanjassa asumisesta. Niiranen omisti jo tuossa vaiheessa kuntosalin Oulusta, joten hän jäi hetkeksi Suomeen, mutta saapui Espanjaan myöhemmin. Pariskunnan uusi koti valmistui heinäkuussa 2021.

Siekkinen ja Niiranen kertovat, että elävät hyvin samanlaista elämää Espanjassa kuin Suomessakin, vaikkakin rutiinit ja kulttuuri ovat erilaisia kuin kotimaassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

– Ihmiset Espanjassa sanovat, että jos hoidat joitain asioita, sinun pitää vähän suuttua ja ärähtää. Temperamenttia pitää siis löytyä asioiden hoitamisessa, Niiranen kuvailee Espanjan arkea.

– Minun luonteestani on hyötyä. Taloprojektissakin piti suuttua, sitten vasta alkoi tapahtua. Mikko oli ihana, kun hän jaksoi kärsivällisesti hoitaa asioita ja sitten minä kävin siellä ärähtämässä, että jos tämä ei nyt tapahdu niin… Mutta kyllä siellä tosiaan pitää osata vaatia, että ne hommat tapahtuvat, se on erilaista kuin Suomessa, Siekkinen jatkaa.

Niiranen ikävöi Espanjassa asuessaan perhettä ja ystäviä, ja myös uusissa rutiineissa on ollut totuttelemista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

– Se, miksi minulla ei ole tuo sama tilanne johtuu perhetaustastani. En tavallaan osaa ikävöidä mitään, koska kun tulen Suomeen, minulla ei ole sitä perhettä odottamassa. Pidän Suomen ystävien kanssa niin paljon yhteyttä, ja minulla on ystäviä myös Espanjassa, joten minulta ei puutu siellä mitään.

– Olen kiitollinen ja arvostan kovasti, että Mikko lähti mukaani, ei varmasti ollut helppo rasti ja itsestäänselvyys, Siekkinen kertoo.

Siekkinen erosi Jehovan todistajista 15-vuotiaana, jonka takia välit perheeseen katkesivat. Siekkinen kertoo tarvitsevansa säännöllisesti terapiaa asioiden käsittelyn tueksi.

– En olisi tässä, jos minulla ei olisi ollut niin kovia kokemuksia ja menneisyyttä. En ole menestynyt niistä huolimatta vaan juuri niiden takia. En myöskään olisi näin menestynyt, jos en olisi saanut ammattiapua, toteaa Siekkinen vakavana.

– Ilonan tausta on tosi surullinen. Hän kun ei ole tehnyt mitään pahaa ja sitten joutuu kärsimään. Mutta se, että hankkii itselleen apua, on todella tärkeää, Niiranen kuvailee

Lue myös:

    Uusimmat