Ilona Siekkinen kertoo, mitä 1,1 miljoonan euron liikevaihtoon vaaditaan: "Se on ihan hullu juttu"

Ilona Siekkinen kertoo, mitä 1,1 miljoonan euron liikevaihtoon vaaditaan:"Se on ihan hullu juttu" 4:40
Kuinka Ilonan ja Mikon suhde on lähtenyt liikkeelle? Pariskunta kertoo ensikohtaamisestaan videolla!

Ilona Siekkisen Instagram-tilillä on yli 91 tuhatta seuraajaa. 

Fitnessvalmentaja Ilona Siekkinen, 25, on kasvattanut vuosien saatossa verkkovalmentamisesta sekä sosiaalisen median sisällöstä itselleen miljoonabisneksen. Vuonna 2020 Siekkisen yrityksen liikevaihto oli 1,1 miljoonaa euroa. Siekkinen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, kuinka tämä kaikki on saavutettu.

– Se on ihan hullu juttu. Täytyy muistaa, että olen aloittanut sosiaalisen median tekemisen jo vuonna 2013. Pohjaa on luotu vuosikausia eli sitä kiinnostavuutta ja sisältöä. Olen kisannut bikinifitneksessä mikä on kiinnostanut ihan älyttömästi, koska aloitin sen niin nuorena, Siekkinen muistelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Kisaamisen jälkeen Siekkinen kiinnostui valmentamisesta. Hän otti aluksi vain muutamia yksilövalmennettavia, kunnes mielenkiinto verkkovalmennuksia kohtaan heräsi. Verkkovalmennuksissa valmentaja pääsee luomaan sisältöä sosiaaliseen mediaan esimerkiksi Instagramissa ja erilaisten videoiden muodossa.

– Lopetin sitten yksilövalmennukset ja lähdin tekemään verkkovalmennuksia. Tiesin heti, että minun tuloni tippuvat, koska nyt ei olekaan niitä yksilövalmennettavia, mutta en välittänyt siitäkään. Vuoden tai kaksi harjoittelin ja sitten pääsin siihen hommaan kiinni, ymmärsin sen jutun jujun ja aloin enemmän uskomaan itseeni. 1,1 miljoonaa vaatii ihan loputtomasti työtunteja, se ei tule ilmaiseksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Siekkinen kertoo, että menestys on vaatinut paitsi paljon töitä, myös luopumista. Siekkinen muistelee, että kilpailuaikoina hän joutui luopumaan usein yhteisestä ajasta ystävien kanssa. Ystävät olivat kuitenkin ymmärtäväisiä ja he ovat pysyneet Siekkisen elämässä tähän päivään saakka. Siekkinen saa jakaa elämänsä kumppaninsa, fitnessvalmentaja ja yrittäjä Mikko Niirasen kanssa.

– Nyt myöhemmin olen luopunut vapaa-ajasta, sitä on todella vähän. Kyllä se työ välillä uuvuttaa, koska ei ole lomia tai vapaapäiviä. Viime syksynä otin kaksi kuukautta lomaa, mikä oli hullu mutta hieno veto minulta. Mikko oli sanomassa, että nyt täytyy pitää loma, Siekkinen avautuu.

– Olen aina sanonut, että minulla ei ole varaa pitää lomaa, vaikka ei siitä ole kiinni. Olen niin yrittäjähenkinen, että haluan tehdä sen duunin. Mutta niitä töitä on niin paljon, ettei niitä kaikkia pysty millään tekemään. Jossain vaiheessa on vaan pakko ajatella itseään. Mikko tsemppasi minua ja oli tukemassa, hän jatkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä

Vaikka Siekkinen on osannut luoda hyvin tuottavan bisneksen, hän myöntää olevansa huono rahankäyttäjä. Tätä varten hänen yrityksensä toimitusjohtajana toimii Siekkisen pitkäaikainen ystävä Minna Ruikka.

– Ilman Minnaa olisin vielä huonompi, koska olen sellainen tuhlari. Minna on minulle kaikenlainen mentori ja vähän niin kuin toinen äiti. Hän hoitaa kaiken rahaliikenteen. Juuri sen takia raha-asiat ovat todella hyvällä mallilla, koska hän pitää huolen, ettei mitään turhaa osteta, vaan rahat sijoitetaan ja käytetään hyödyllisesti, Siekkinen kertoo.

Siekkinen painottaa, että miljoonabisnes ei synny itsestään.

– Joskus on vaan tehtävä töitä niin, että joka paikassa tuntuu. Ei vaan voi odottaa, että tässä nyt tehdään vähän, vaan on pakko ryskätä läpi. Se kyllä tasoittuu jossain vaiheessa. Fiksu pitää kuitenkin olla, ettei pala loppuun, Hän kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat