Iloinen perheuutinen rikkoi maailmanennätyksen! Japanissa hätäsektiolla syntynyt keskosvauva painoi vain 268 grammaa – kotiutui lopulta terveenä kuukausien tehohoidon jälkeen

Japanissa hätäsektiolla syntynyt keskosvauva painoi vain 268 grammaa 0:48
Pienen poikavauvan paino oli syntymähetkellä vain vajaa 268 grammaa

Tiettävästi maailman pienimpänä syntynyt keskosvauva on päässyt kotiin Japanissa. Poika ehti viettää elämänsä ensimmäiset viisi kuukautta tehohoidossa.

Pieni poikavauva syntyi tokiolaisessa yliopistosairaalassa hätäsektiolla menneen vuoden elokuussa. Lääkärit pelkäsivät pojan hengen puolesta, sillä lapsen painon kehitys oli pysähtynyt 24 raskausviikon jälkeen.

Pienen poikavauvan paino oli syntymähetkellä vain vajaa 268 grammaa. Aiemmin ”ennätystä” piti hallussaan vuonna 2009 Saksassa syntynyt vauva, jonka syntymäpaino oli noin 274 grammaa.

Vuoden 1936 jälkeen koko maailmassa on tiettävästi ollut 23 tapausta, joissa ennenaikaisesti syntynyt lapsi on selvinnyt hengissä, jos syntymäpaino on ollut alle 300 grammaa.

Lapsi pääsi viimein kotiin sairaalasta helmikuun 20. päivä. Poika on terve ja hänen painonsa oli noussut jo terveisiin lukemiin.

 

Lue myös:

    Uusimmat