Mainos

ILO: Naisten asema työmarkkinoilla edelleen heikko

Suurimmassa osassa maailmaa naiset osallistuvat työmarkkinoille miehiä vähemmän ja jäävät miehiä todennäköisemmin työttömiksi.

Kansainvälisen työjärjestön (ILO) raportin mukaan viimeisten 20 vuoden aikana on tapahtunut pientä edistymistä: naisten koulutustaso ja työllistyminen on parantunut.

ILOn mukaan tasa-arvoon työmarkkinoilla on kuitenkin vielä pitkä matka.

– Naisten ja miesten välillä on työmarkkinoilla valtava kuilu. On huolestuttavaa, että vain 49 prosenttia maailman naisista on työmarkkinoilla, kun miesten vastaava luku on 75 prosenttia, toteaa ILOn tutkimusosaston johtaja Damian Grimshaw.

Palkassa ja arvostuksessa paljon parannettavaa

Grimshaw on huolissaan myös naisten työttömyydestä.

- Naiset kärsivät myös epävirallisesta työttömyydestä, jolloin he jäävät vaille sosiaalista turvaa, työttömyysturvaa ja ovat vaarassa vajota köyhyyteen.

Usein naisten palkka on vain murto-osa miesten palkasta.

– Naisten työtä pitäisi arvostaa enemmän, myös palkatonta hoivatyötä, jota he tekevät kotona. Tavoitteena on oltava sama palkka samasta työstä, vaatii Shauna Olney, ILOn tasa-arvojohtaja.

Kansainvälinen työjärjestö aikoo myös kiinnittää entistä enemmän huomiota naisten seksuaaliseen häirintään ja sen kitkemiseen. ILO julkaisee vuosittain raportin naisten asemasta työmarkkinoilla.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.