Ilmoitus jo huomenna? F1-sarjan klassikkoradan paluu 35 vuoden jälkeen näyttää varmistuneen

F1-sarjan paluu Hollannin Zandvoortiin 35 vuoden tauon jälkeen näyttää varmistuvan tällä viikolla. Useiden medialähteiden mukaan vahvistus asialle on tulossa mahdollisesti jo tiistaina.

Viimeksi vuonna 1985 kisaa isännöinyt Zandvoort ottaa BBC:n mukaan Espanjan GP:n paikan kisakalenterista 8.–10. toukokuuta 2020. Barcelonan nykyinen sopimus on katkolla ja tällä hetkellä jatko sarjassa näyttää jo epätodennäköiseltä.

F1-sarjan kaupalliset oikeudet omistava Liberty Media ei suostunut vahvistamaan uutista BBC:lle, mutta myönsi, että asiasta tiedotetaan lisää tiistaina. Red Bullin Christian Horner kertoo Motorsport.comille Hollannin GP:n paluun olevan jo ”ilmeinen”.

Zandvoortia on kiirehditty takaisin kisakalenteriin hollantilaisen Max Verstappenin noustua suursuosioon Red Bullin kuljettajana. Radalla on ajettu 30 osakilpailua vuosina 1952-85. Brittilegenda Jim Clark juhli voittoa neljä kertaa, Jackie Stewart ja Niki Lauda kolmesti.

Radalla on nähty myös kaksi kisatilanteessa sattunutta kuolemantapausta, Piers Couragen menehtyminen vuonna 1970 ja Roger Williamsonin kuolema kaudella 1973. Kaksi vuotta sitten tapahtunut klassikkoautojen kisan onnettomuus vaati ranskalaisen David Ferrerin hengen.

Ensi vuonna kalenteriin lisätään myös Vietnamin GP. Tämän hetken radoista Britannian Silverstonen, Saksan Hockenheimin, Italian Monzan sekä Meksikon ratojen nykyinen sopimus on Barcelonan tavoin katkolla kauden päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat