Ratkaisua Silverstonen jatkosta odotetaan pian: "Kisan menettäminen olisi katastrofi"

Iso-BritannianF1-osakilpailun näyttämönä toimivan Silverstonen radan jatkon kuninkuusluokan kisakalenterissa odotetaan ratkeavan vielä ennen viikonlopun kisaa.

Silverstonen omistava BRDC (British Racing Drivers’ Club) käytti sopimuksessaan olevaa purkupykälää vuonna 2017. Tuolloin omistajat katsoivat kisamaksujen nousseen sellaiselle tasolle, ettei kisan järjestäminen ole enää taloudellisesti kannattavaa.

Tämä tarkoittaa tulevana viikonloppuna ajettavan kilpailun jäävän viimeiseksi Silverstonessa, mikäli järjestäjät ja formulasarjan omistava Liberty Media eivät pääse sopuun jatkosopimuksesta.

Neuvottelut osapuolten välillä ovat jatkuneet maanantaina Lontoossa. Iso-Britannian autourheiluliiton Motorsport UK:n puheenjohtaja David Richard kertoi sanomalehti Daily Mailille, että Silverstonen uusi sopimus on pääpiirteissään valmis. Kyse on enää yksityiskohdista, jonka jälkeen uutisia jatkosta voidaan odotella julkistettavaksi jo keskiviikkona.

Formulavarikolla uutisia perinteikkään osakilpailun tulevaisuudesta odotellaan malttamattomana.

- Iso-Britannian GP:n menettäminen etenkin Silverstossa olisi katastrofi. Silverstone on Grand Prix -kilpailujen koti, Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner kommentoi.

- Silverstone on kilpailu, jota emme voi koskaan menettää. Jos niin tapahtuu, niin F1 kadottaa todella paljon perusolemuksestaan, Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton painotti Sky Sportsille.

Lue myös:

    Uusimmat