Ilmaveivimies siirtyy Jokerien paitaan – samassa paketissa toinenkin suomalainen NHL-pelaaja

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimukset Pohjois-Amerikassa pelanneiden Kalle Kossilan ja Otto Leskisen kanssa.

Kossila nousi hetkeksi otsikoihin vuonna 2017 siitä, kun hän teki AHL-joukkue San Diego Gullsin paidassa hienon ilmaveivimaalin. Nyt hän pääsee esittelemään taitojaan Jokerien KHL-joukkueessa.

Kossila, 28, on suomalaisyleisölle melko tuntematon nimi, sillä hän on pelannut valtameren takana jo vuodesta 2012 lähtien. Hän on pelannut Anaheim Ducksin paidassa 19 NHL-ottelua. Viime kaudella hän pelasi Toronto Maple Leafsin farmijoukkueen Marliesin riveissä.

Kossila pelasi Jokereissa juniorina, ja hän oli muun muassa voittamassa C-nuorten SM-kultaa 2009.

– Kossila on taitava pelintekijä, jolta löytyy runsaasti myös ratkaisukykyä. Pohjois-Amerikan kaukaloissa silmiinpistävää on ollut hänen tehokkuutensa, vahva kiekollinen tekeminen sekä pelirohkeus, Jokerien GM Jari Kurri sanoi.

Puolustaja Leskinen on suomalaisyleisölle vähän tunnetumpi nimi. Hän nousi SM-liigakehiin KalPassa ja siirtyi Montreal Canadiensin organisaatioon, jossa on kulunut kaksi viime kautta. NHL-pelejä hän pelasi kuusi.

– Leskinen on pelitaitava ja monipuolinen puolustaja, joka on hyvä liikkumaan ja avaamaan peliä. Hän on pelaajana vasta tulossa parhaaseen ikäänsä, Kurri sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja