Mainos

Ilmastoneuvottelijat kauhistuivat Trumpin voitosta: "Toivon, että hän kasvaa tehtävänsä mittaiseksi"

Myös Marokossa meneillään olevan YK:n ilmastokokouksen osanottajat jännittivät Yhdysvaltain presidentinvaalien tulosta.

Donald Trumpin valinta huolestutti ja pelotti. Trump nimittäin ilmoitti kampanjansa aikana, että Yhdysvallat eroaa Pariisin ilmastosopimuksesta, jos hänet valitaan presidentiksi.

– Nyt on vielä liian aikaista spekuloida Pariisin sopimuksen kohtaloa. Monet asiat vaikeuttavat yksipuolista sopimuksesta irrottautumista. Nyt pitää vain odottaa ja katsoa, arvioi Kanadan ilmastodelegaatti Hugues Morin.

– Uskon, että Trumpin puheet olivat vain vaalikampanjointia. Eihän kukaan voi kyseenalaistaa koko maailman yhdessä aikaansaamaa sopimusta. Luulen, että meidän pitää nyt rauhoittua, sanoo Gabonin ilmastoneuvottelija Bernard Landry Panzmu.

"Tämä ei tiedä hyvää maapallolle"

– Jos Trump toteuttaa uhkauksensa, se on iso takaisku eikä se tiedä hyvää maapallolle, huokaa lakimies Weram Mannasseh Chlanga Malawista.

– Monet asiat ovat vielä epäselviä Trumpin ilmastonmuutospolitiikassa. Lukemieni lehtien perusteella olen kuitenkin varma, että tällä on isoja vaikutuksia ilmastoneuvotteluihin, ennakoi Japanin ilmastoneuvottelija Satoshi Iemoto.

– Uskon, että muu maailma jatkaa ilmastonmuutoksen torjuntaa, koska nyt on hätätilanne ja kaikki täällä ovat sitoutuneet siihen. Kaikki täällä haluavat työskennellä entistäkin ahkerammin ja edistyä neuvotteluissa, vakuutti isäntämaa Marokon pääneuvottelija Aziz Mezouar.

"Olemme shokissa päivän tai kaksi"

– Ylläpidän toivoa, että Trump kasvaa ihmisenä tehtävänsä mittaiseksi ja on erilainen presidenttinä kuin presidenttiehdokkaana, lausui Alden Meyer, joka edustaa Huolestuneiden tutkijoiden yhdistystä.

– Uskon, että Kiina jatkaa työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Ei vain diplomaattisista syistä tai kansainvälisten suhteiden takia vaan omaan maahansa kohdistuvan saastumisen ja ruokaturvallisuuden takia, vakuuttaa Kiinan Greenpeacen edustaja Li Shuo.

– Olemme shokissa päivän tai kaksi ja sitten ryhdistäydymme. En usko, että tällä on kovin suuria vaikutuksia tämän ilmastokokouksen lopputulokseen, summaa ilmastonmuutoksen tutkija Thomas Hirsch.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.