Ilmassa isoja kysymysmerkkejä – miten käy yli satavuotiaan autovalmistajan?

Kroatialainen hypersähköauto kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin F1-auto 0:42
Kroatialaisen Rimacin huhutaan olevan ostamassa Bugattia. Yhtiön hypersähköauto Rimac C Two kiihtyy nollasta sataan nopeammin kuin F1-auto. Katso videolta, miltä auto näyttää.

Volkswagen-konserni pohtii parhaillaan, mitä se tekee ydinliiketoimintansa ulkopuolella olevien brändien kuten Bugattin, Lamborghinin ja Ducatin kanssa. Erityisesti Bugatti on ollut viime aikoina huhumyllyn keskellä. Tuoreimpien tietojen mukaan valmistaja on keskeyttänyt tuotekehityksensä toistaiseksi.

Volkswagen-konsernin luksusautobrändi Bugatti on joutunut melkoiseen pyöritykseen. Vuonna 1909 perustetun autovalmistajan uusien mallien kehitystyön kerrotaan olevan tällä hetkellä jäissä.

Syyskuun loppupuolella uutisoitiin, että Volkswagen olisi myymässä Bugattin kroatialaiselle Rimacille. Sähköautovalmistaja tuskin katselisi kovinkaan pitkään Bugattin W16-hirviömoottoreita, vaan Rimac-kaupan myötä ranskalaiset hyperautot muuttuisivat todennäköisesti sähköisiksi.

Mikäli kauppa olisi todella toteutumassa, ei sen tuotekehityksen jatkamisessa olisikaan järkeä, sillä sähkö-Bugattien kehitystyö alkaisi puhtaalta pöydältä.

Volkswagenin urheiluautobrändi Porsche omistaa Rimacista yli 15 prosenttia.

Bugattilla pyyhkii hyvin

Bugattin toimitusjohtaja Stephan Winkelmann kertoi Bloombergin haastattelussa, että yhtiöllä oli suunnitelmia uuden tuotantomallin esittelystä, mutta sitten koronapandemia pilasi aikeet. Todellisuudessa taustalla lienee myös Volkswagenista johtuvia epävarmuustekijöitä.

Valtavista paineista huolimatta kuluvasta vuodesta on tulossa yhtiölle ennätyksellinen. Kaikille tänä vuonna valmistettaville autoille on ostaja, minkä lisäksi ensi vuonna valmistettavista autoista on niistäkin myyty jo vajaat 80 prosenttia.

Bugattin tulevaisuudesta odotetaan lisätietoja marraskuun aikana.

Lue myös:

    Uusimmat