Mainos

Ilmapatjasankarit keräävät ylistystä Skotlannissa – pelastivat miehen ja lapsen hukkumiselta neuvokkaalla toiminnallaan

Kahden teini-ikäisen skottitytön kerrotaan pelastaneen miehen ja pienen lapsen hukkumiselta Aberdeenshiren rannikolla Skotlannissa, uutisoi BBC. Neuvokkaat pelastajat ovat 15- ja 14-vuotiaita.

Isla Noble ja hänen siskonsa Eilidh kuulivat avunhuutoja, kun he olivat uimassa lähellä Fraseburghin satamakaupunkia maanantaipäivänä.

Tytöt havaitsivat vedessä vaikeuksissa olleen miehen, joka kannatteli olkapäillään pientä poikaansa. Isla nappasi ilmapatjan ja ui hädässä olleiden luokse ja auttoi heidät rantaan.

Rannalla mies pyörtyi ja sisarukset soittivat välittömästi hätänumeroon hälyttääkseen paikalle rannikkovartioston.

Sankarit olivat viettämässä rantapäivää koulun jälkeen

Fraseburgh Academyssa opiskelevat sisarukset olivat viettämässä rantapäivää koulun jälkeen. Mieshenkilöltä oli yksinkertaisesti loppunut voimat hankalassa tilanteessa. Onneksi Islan onnistui kiskoa molemmat ilmapatjalle makuulle sillä välin, kun Eilidh-sisko haki puhelimen.

– Luulimme aluksi, että lapsen huudot johtuivat vesileikeistä isän kanssa. Mutta sitten kuulimme isän avunhuudot, Isla kuvaili haastattelussa.

Lähistöllä oli myös Keith Gray, joka oli viettämässä piknikkiä perheensä kanssa. Myös Keith osallistui ilmapatjan kiskomiseen rannalle.

– Keith saapui paikalle ja nappasi otteen ilmapatjan kyljestä. Onnistuimme yhdessä kiskomaan heidät turvaan, Isla kiitteli.

Rannalla käyskenteli sattumoisin myös sairaanhoitaja Sophie Ross, joka osasi asetella pyörtyneen miehen oikeaoppiseen kylkiasentoon.

– Saimme hänet yskimään nielemäänsä merivettä. Tarkistimme myös pulssin ja hengityksen sekä välitimme tietoa rannikkovartiostolle, Ross kertoi.

Pelastajille ehdotetaan mitaleja

Mies tuli tajuihinsa pian pelastushenkilöiden saapumisen jälkeen. Hän siirsi nopeasti happimaskia kasvoiltaan kiittääkseen nuoria pelastajiaan, minkä jälkeen hänet lennätettiin pelastushelikopterilla jatkotutkimuksiin.

Kummallekaan pelastetuista ei tiettävästi aiheutunut vakavia vammoja.

Myöhemmin sisarusten koulun rehtori tviittasi ylistäviä kehuja kahden opiskelijansa sankarillisesta toiminnasta.

– Me kaikki Frasebugh Academyssa olemme äärimmäisen ylpeitä teistä molemmista, rehtori viestitti.

Niin ikään paikalliset pelastusviranomaiset kiittelivät nuorten neuvokasta toimintaa.

– Heidän läsnäolonsa ja rauhallisen toimintansa ansiosta pelastushenkilöstö kykeni vastaamaan tilanteeseen nopeasti. He kaikki ansaitsevat toiminnastaan mitalit, kertoi kansallinen meripelastusseura Facebook -päivityksessään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja