Mainos

Aleppossa iskettiin taas sairaaloihin – USA uhkaa lopettaa neuvottelut Venäjän kanssa

Kiivaat pommitukset Syyrian Aleppossa jatkuivat keskiviikkona.

Ilmaiskuja osui myös kahteen suureen sairaalaan kapinallisten hallussa olevassa kaupungin itäosassa, mikä sai kansainvälisen yhteisön jälleen kerran raivostumaan.

– Puhutaanpa nyt suoraan. He, jotka käyttävät yhä tuhoisampia aseita, tietävät tarkasti, mitä ovat tekemässä. He tietävät tekevänsä sotarikoksia, jyrisi YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

– Kuvitelkaa tuho. Ihmisiä, jotka ovat menettäneet raajojaan. Kauhistuttavista tuskista kärsiviä lapsia, joille ei ole luvassa helpotusta. Kuvitelkaa teurastamo. Tämä on pahempaa, pääsihteeri jatkoi puhuessaan YK:n turvallisuusneuvostolle.

Syyrian armeija aloitti torstaina hyökkäyksen Aleppon kaupungin itäosan valtaamiseksi kapinallisilta. Syyrian ja Venäjän koneet ovat siitä lähtien moukaroineet Aleppoa pommein. Epävirallisten tietojen mukaan haavoittuneita ja kuolleita on noin tuhat. Virallisia vahvistettuja tietoja alueelta on mahdoton saada.

Taistelualueella on loukussa noin 250 000 ihmistä. 

Aleppon siviilejä uhkaa verilöyly

Aleppossa loukussa olevat siviilit pelkäävät joutuvansa surmatuiksi tai siepatuiksi, jos he yrittävät paeta tai Syyrian hallituksen joukot valtaavat kaupungin, sanoo Syyrian vapaaehtoisten White Helmets -avustusjoukkojen johtaja Raed Saleh

– Alueen siviilit käyttäisivät jokaisen tilaisuuden paeta minne tahansa he vain voisivat mennä, mutta missään ei ole heille suojaa. Olemme huolissamme, koska monia heistä uhkaavat verilöylyt, sieppaukset tai pidätykset, Saleh sanoi.

Yhdysvallat kertoi keskiviikkona antavansa lisää humanitaarista apua Syyrialle. Ulkoministeriön mukaan Yhdysvallat on myöntänyt 364 miljoonaa dollaria eli noin 324 miljoonaa euroa Syyrian auttamiseksi. Raha on tarkoitus kanavoida YK:n ja kansalaisjärjestöjen kautta Syyrian siviileille.

Yhdysvallat on antanut Syyrialle 5,9 miljardia dollaria sen jälkeen, kun maassa puhkesi sisällissota 2011. Syyrian sisällissodassa on kuollut yli 300 000 ihmistä ja miljoonat ovat joutuneet jättämään kotinsa.

USA vaatii Venäjää lopettamaan heti hyökkäyksen Aleppoon

Yhdysvallat uhkaa lopettaa Syyria-neuvottelut Venäjän kanssa, jos hyökkäystä Aleppoon ei pysäytetä.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry soitti venäläiskollegalleen Sergei Lavroville ja kertoi Yhdysvaltojen valmistelevan neuvottelujen jäädyttämistä, jollei Venäjä ryhdy välittömiin toimiin Aleppon hyökkäyksen pysäyttämiseksi ja vihollisuuksien lopettamiseksi.

Aleppoa on pommitettu torstaista lähtien.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.