Ilmaiset syyslomahuvit koko perheelle: Alkakaa iloagenteiksi

Käyttäkää koulujen syysloma hyväksi ja heittäytykää koko perheen voimin lasten kanssa puuhastelemaan, tutkailemaan ja viemään iloa muillekin.

Syysloma on hyvä hetki viettää aikaa koko perheen voimin. Kuten Leikki vieköön kirjan etusivulla todetaan, leikillä ei ole ikärajaa.

Leikkiminen ei ole vaikeaa, eikä se ole kallista, eikä sitä varten tarvitse lähteä minnekään erityiseen paikkaa. Inspiroidu Leikki vieköön kirjan ideoista.

Levittäkää iloa

Koko perhe voi ryhtyä iloagenteiksi, joiden tehtävänä on saada ihmiset hymyilemään. Keksikää kymmenen keinoa, joilla saa tuntemattoman hymyilemään. Jätä vaikka viesti kirjaston kirjan väliin. Tai tarjoa pussillinen itse leipomaasi pullaa vastaantulijalle. Keksi millä tavoin sinä voit ilahduttaa.

Voit myös ilahduttaa vaikka naapurisia tai vanhaa tuttua. Lue heille vaikka iltasatu tai soita nokkahuilua puhelimessa tai postiluukusta.

Purkakaa ja silputkaa

Oletko koskaan katsonut mitä appelsiinin siemenen sisällä on? Ehkä nyt on tullut aika. Avatkaa siemen koko perheen voimin kanssa. Samalla kuori hedelmien, kuten omenoiden ja mandariinien, kuoret pitkinä, katkeamattomina nauhoina.

Kuinka monta osaa on robotissa? Kuinka monta ruuvia tarvitaan pitämään leluautoa kasassa? Purkakaa lelut osiin ja laskekaa osat.

Silppuaminen on kivaa. Silputkaa vanha sanomalehti pienen pieniin palasiin. Kuka saa pienintä silppua aikaan? Kuinka korkea keko silpusta saadaan aikaan?

Tai ottakaa sakset käteen ja leikatkaa vanhan yöpaidan helmaan hapsuja.

Ulkona leikin mahdollisuudet ovat loputtomat

Haravoikaa yhdessä pihan lehdet kasaan ja tehkää niistä mitä ikinä keksitte. Maalatkaa lehdillä maahan vaikka elefantti tai talo tai yksisarvinen.

Menkää metsään ja leikkikää metsää. Tai rannalle tai niitylle. Kasvata juuret maahan, seiso vahvana mäntynä ja humise puiden mukana. Ole kivi tai sulaudu sammaleeseen. Huoju kaislikon mukana. Mitä kaikkea kuulette, näette ja haistatte?

Siivouspäivä

Kolutkaa kaapit läpi. Kerätkää kasaan kaikki ne vaatteet, pelit, lelut ja kirjat, joita ette enää tarvitse. Miettikää, tulisiko joku iloiseksi tavaroista? Tehkää yllätyspaketti!

Jos tavarat menevät kierrätykseen, laittakaa mukaan viesti tulevalle uudelle omistajalle.

Aikakapseli

Kerätkää kasaan paketti, jonka hautaatte, jotta joku voi löytää sen tulevaisuudessa. Liittäkää mukaan viesti ja otsikoita päivän lehdestä. Mukaan voi laittaa esineitä, jotka kuvastavat aikaamme. Mukaan voi laittaa myös omat yhteystiedot Pistäkää tavarat ja viesti vesitiiviisiin pussiin ja pussi peltilaatikkoon. Piilottakaa laatikko maahan hautaamalla tai lähiöön talojen ja asvalttiviidakon uumeniin.

Lähde: Leikki vieköön

Lue myös:

    Uusimmat