Ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat, joita jokainen osaa käyttää – tässä 3 parasta

Digikuva-lehti listasi parhaat ilmaiset kuvankäsittelyohjelmat.

Googlen suosittu Picasa-ohjelma lopetetaan. Vaihtoehtoja jää kuitenkin jäljelle.

Tässä ovat Digikuva-lehden suosikit, kun kyse on maksuttomista kuvankäsittelyohjelmista.

Windowsin Valokuvat – helppo ja nopea

Windows 10:een kuuluu kuvankäsittelyohjelma nimeltä Valokuvat, joka löytyy painamalla Käynnistä-painiketta ja komentoa Valokuvat. Merkkaa kuva, napsauta kynäkuvaketta ja sen jälkeen jakoavainkuvaketta eli Peruskorjaukset.

Ohjelma sisältää perustoiminnot kuten rajaamisen, horisontin oikaisemisen sekä väri- ja valoisuussäädöt. Lisäksi löytyy erivärisiä retrosuotimia.

Google Kuvat – käsittele verkossa

Google panostaa Google kuvat -verkkopalveluunsa Picasan sijaan. Siellä kuvia voi paitsi säilyttää myös käsitellä, ja käsittely tapahtuu suoraan verkossa selaimen kautta.

Valitse kuva napsauttamalla sitä ja sitten paina Muokkaa-kynäkuvaketta. Voit rajata, kallistaa tai kierää, säätää värejä ja valoisuutta ja lisätä tehosteita. Toiminnot ovat yksinkertaisia. 

Paint.net – vaativammille käyttäjille

Tämän ilmaisohjelman käyttöliittymä muistuttaa Photoshopia ja Elementsiä, ja mukana onkin monia vastaavia toimintoja, mm. säätötasot.

Paint.net ei ole yhtä helppokäyttöinen kuin esimerkiksi Windowsin Valokuvat, mutta toiminnot ovat monipuolisemmat, joten tämä ohjelma myös kehittää kuvankäsittelijän taitoja. Ohjelman voi ladata täältä.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Digikuva-lehden kanssa.

Muita Digikuva-lehden artikkeleita:

***


Lue myös:

    Uusimmat