Mainos

Ilmailualan Unioni laajentaa tukitoimiaan Postin työkiistassa – mukana myös Finnair

12:13
Postin pitkään ja raskaaseen työkiistaan haetaan ratkaisua – MTV paikalla

Ilmailualan Unioni IAU kertoo jättäneensä tänään valtakunnansovittelijalle ja Palvelualojen työnantajat Paltalle ennakkoilmoituksen jo aiemmin ilmoitettujen tukitoimien laajentamisesta liittyen Postin työriitaan.

Nyt ilmoitetut tukitoimet toteutetaan työnseisauksena useissa Paltan jäsenyrityksissä. Mukana ovat muun muassa Airpro ja Finnair.

Työnseisaus alkaa ensi viikon maanantaina kello kuudelta aamulla, ja se päättyy, kun IAU:n jäsenet palaavat vuoroihinsa seuraavana päivänä.

– Tukitoimiin osallistuvat IAU:n jäsenet työskentelevät kaikkien Suomesta ja Suomeen operoivien lentoyhtiöiden käyttämissä maapalveluissa, tekniikassa, cateringissä, rahdissa sekä lisäksi lentoasemien turvatarkastuksessa, ammattiliiton tiedotteessa sanotaan.

IAU:n aiemmin ilmoittama tukilakko on jo lopettanut postin lajittelun lentoasemilla. Tukilakko alkoi viime viikon maanantaina. Sen ilmoitettiin alun perin kestävän kaksi viikkoa, mutta sittemmin on ilmoitettu, että tukitoimia jatketaan kahdella viikolla, mikäli Postin työriidassa ei päästä ennen sitä sovintoon.

Uutista päivitetty 18.11.2019 kello 13:36.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja