Illanvietto Tohmajärvellä päättyi verityöhön – vangituista lopulta vain toinen epäiltynä puukotuksesta

1:19
Henkirikosten määrä on laskenut verrattain tasaisesti kuluneina vuosina. Suomesta on tullut tässä mielessä siis aiempaa turvallisempi paikka.

Tohmajärven henkirikos siirtyy syyttäjälle arvioitavaksi. Syyttäjä päättää, nostaako hän tapauksesta syytteen ja millä rikosnimikkeellä.

Väkivallanteko tehtiin marraskuun loppupuolella Uusi-Värtsilässä sijaitsevassa omakotitalossa. Viranomaiset saivat hätäkeskuksen kautta tiedon vakavasta väkivaltarikoksesta, ja paikalle saapui poliisin lisäksi ambulanssi ja Rajavartiolaitoksen partioita. Asunnosta löytyi väkivaltaan kuollut mies.

Poliisi otti kiinni kolme miestä, joista yksi päästettiin pian vapaaksi tapahtuneeseen osattomana aikaisessa vaiheessa ja kaksi muuta vangittiin.

Riitä kärjistyi iskuun teräaseella

Melko pian myös toinen vangituista vapautettiin, sillä esitutkinnassa selvisi, että vuonna 1990 syntynyt tohmajärveläismies oli aiheuttanut vuonna 1989 syntyneen eteläkarjalaismiehen kuoleman.

Poliisin mukaan uhri ja kaksi vangituksi tullutta miestä olivat nauttineen alkoholia teosta epäillyn miehen asunnolla. Loppuillasta miesten välille oli kuitenkin syntynyt riitaa, jonka yhteydessä vuonna 1990 syntynyt mies oli iskenyt uhria teräaseella ylävartaloon kuolettavasti.

Kätki aseen ja hyppäsi kovassa humalassa rattiin

Teräaseella lyötyään mies oli poistunut paikalta autolla ennen poliisin saapumista. Mies otettiin kiinni autosta hetkeä myöhemmin, ja hänelle tehty puhalluskoe ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.

Teräaseen hän oli kätkenyt talon ulkopuolelle, josta poliisi sen sittemmin löysi.

Mies on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa uhrille syntyneet vammat, mutta on kiistänyt tarkoituksenaan olleen tappaminen.

Tapauksesta on nostettava syyte viimeistään huhtikuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja