Ilkka-Pohjalainen: SM-liigaseuralla yli 500 000 euron hallivelat – tappiollinen tulos uhkaa tätä kautta

Vaasanseudun areenat -kuntayhtymällä on mittavat saamiset Hockey-Team Vaasan Sport Oy:ltä, kertoo Ilkka-Pohjalainen.

SM-liigajoukkue Sportin taustayhtiöllä on maksamatonta velkaa Vaasan jäähallia hallinnoivalle kuntayhtymälle yhteensä 556 450,14 euroa.

Vanhoista maksusuunnitelmista velkapääomaa oli 342 212,38 euroa ja muita avoimia myyntisaatavia 172 883,69 euroa, joista perinnässä 143 258,83 euroa ja maksukehotuksen alaisia 29 624,86 euroa.

– Kaikki juontaa juurensa sinne, kun hallia alettiin remontoimaan, ja sen jälkeen poikkeuksellisiin kausiin, jotka vähän muuttivat alkuperäisiä suunnitelmia, Sportin tuore toimitusjohtaja Jonne Kemppainen sanoo Ilkka-Pohjalaiselle.

Sportille on toivottu lisäaikaa takausvaatimuksien ja erääntyneiden laskujen maksupäivien osalta. Sportin toimitusjohtaja Kemppainen uskoo, että seura löytää tavat, joilla kuntayhtymän saatavat pystytään hoitamaan ”hallitusti pois päiväjärjestyksestä”.

Sport ennustaa, että se on tekemässä kuluvalla tilikaudella 250 000 euron tappiot. Lukema voi vielä muuttua, jos Sport pääsee pudotuspeleihin.

– Mutta jos pelit loppuvat esimerkiksi runkosarjaan, kyllä siinä tapauksessa tulemme tekemään tappiollisen tuloksen tästä kaudesta, Sportin toimitusjohtaja Kemppainen vahvistaa.

Sport on tällä hetkellä sarjassa sijalla 11. Sen ero yhden pelin enemmän pelanneisiin KooKooseen ja TPS:ään on kolme pistettä. Sport kohtaa runkosarjan lopulla vielä JYPin (tänään ti), Lukon (to), HIFK:n (la) ja Ässät (ensi viikon tiistai).

Lue myös:

    Uusimmat