Mainos

Ilkka: OAJ:n Luukkainen haluaa opettajat rekisteriin

OAJ:n puheenjohtajaksi valittu Olli Luukkainen haluaisi Suomeen kansallisen opettajarekisterin. Sanomalehti Ilkan mukaan Luukkainen katsoo, että koululaisten vanhemmilla on oikeus katsoa julkisesta rekisteristä, onko opettaja muodollisesti pätevä. Luukkaisen mielestä vain kelpoisuuden omaavat voisivat jatkossa käyttää nimitystä opettaja.

Elokuun alussa OAJ:n puheenjohtajan tehtävässä aloittava Olli Luukkainen sanoo Ilkan haastattelussa, että julkinen rekisteri loisi "positiivista painetta" koulutusjärjestäjien suuntaan ja vaikuttaisi siihen, että epäpätevien opettajien palkkaamisesta ei tulisi pysyvää käytäntöä.

Luukkaisen mukaan epäpäteviä otetaan hoitamaan sijaisuuksia, joiden kesto vaihtelee. Toinen syy epäpätevien palkkaamiselle on Luukkaisen mukaan se, että pätevää työvoimaa ei ole tarjolla. Esimerkiksi erityisopetuksen alalla on poikkeuksellisen paljon epäpäteviä opettajia. Peruskoulun erityisopettajista neljäsosalla ei ole muodollista pätevyyttä hoitaa tehtäväänsä.

Sanomalehti Ilkan mukaan epäpätevien opettajien määrä on vähentynyt Suomessa. Vuonna 2008 julkaistun Opetushallituksen selvityksen mukaan suomenkielisiä päteviä peruskoulun opettajia on lähes 90 prosenttia opettajista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.