Ilahduta aineettomalla lahjalla: Viime hetken vinkit hänelle, jolla on jo kaikkea

Jos vielä mietit mitä antaisit joululahjaksi jollekin, etkä keksi muuta kuin posliinisia koriste-esineitä pölyyntymään kirjahyllyyn, harkitse hyväntekeväisyyslahjaa. Samalla rahalla annat iloa saajalle ja lahjoituksen kohteelle. Lahjoituksia voi tehdä pienelläkin summalla, jo kolmellakin eurolla voi auttaa.

Verkosta löytyy monia erilaisia kohteita, haluat sitten tukea kehitysmaissa asuvia, eläinsuojelua, lastensuojelutyötä, tai vanhustyötä kotimaassa tai ulkomailla.

Voit antaa suomalaiselle lapselle hengähdystauon tai vähävaraisille ruokalahjakortin. Voit tukea katastrofien jalkoihin jääneitä ja kehitysmaissa elinolosuhteidensa kanssa kamppailevia. Aineeton lahja on helppo ja kaunis lahja annettavaksi vaikkapa lapsen tarhatädeille tai opettajalle tai sille sukulaiselle, jolla on jo kaikkea.

Tässä muutamia vaihtoehtoja:

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin Hyvä Joulumieli -keräyksen tavoitteena on tänä vuonna kerätä 1 260 000 euroa ja jakaa ruokalahjakortteja vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräys jatkuu jouluaattoon asti.

Pelastakaa Lapset ry:n Toivekaupasta voit antaa lapselle lahjaksi esimerkiksi iloa ja huolettomia hetkiä tukiperheessä.

Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen Lahja kautta voit tukea muun muassa kehitysmaiden naisia saamaan toimeentuloa ja koulutusta ja lahjoittaa vuohen helpottamaan perheitä irtautumaan köyhyyden kierteestä.

Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan Eettiset joululahjat -sivuilta löydät vinkkejä eri joululahjoista, jotka tukevat kestävää kehitystä ja auttavat maailman köyhiä.

Suomen World Visionin Lahjakaupan kautta voit antaa kehitysmaiden ihmisille pitkäikäisen lahjan vaikka vuohen muodossa.

Planin aineettomat lahjat parantavat kehitysmaiden lasten elämänlaatua. Voit tukea muun muassa lasten oikeuksia leikkiin tai auttaa käymään työelämän peruskurssin.

YK:n lastenjärjestö Unicefin kautta voit tukea kehitysmaiden lapsia. Eniten tarvittuja tuotteita tällä hetkellä ovat talvivaatteet, suolasokeriseos ja poliorokotteet.

Eläinten asioita ajavan Animalian Aineeton lahja -sivulta voit antaa paremman tulevaisuuden turkiseläimille, tuotantoeläimille ja koe-eläimille. 

Katso myös Lastenklinikoiden Kummien järjestämä Joulu mielelle -hyväntekeväisyyskonsertti, joka nähtiin MTV3-kanavalla aiemmin joulukuussa!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Uusimmat