Mainos

IL: VPK:n palomies tuomittiin syyttömänä vankilaan – aikoo hakea mittavia korvauksia

Palomies Sami Rynö, 41, tuomittiin helmikuussa 2015 yli viideksi vuodeksi vankilaan tuhotöistä ja vahingonteoista. Nyt hän aikoo vaatia valtiolta mittavia korvauksia. Tapauksesta kertoo Iltalehti.

Sami Rynö tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa viime vuoden helmikuussa yli viideksi vuodeksi vankilaan seitsemästä tuhotyöstä tai vahingonteosta. Keskiviikkona Vaasan hovioikeus kumosi kaikki syytteet heikon näytön vuoksi.

Vankeudessa Rynö ehti istua lähes kaksi vuotta, ensin tutkintavankeudessa maaliskuusta 2014, sitten käräjäoikeuden tuomitsemana helmikuusta 2015 alkaen. Hän aikoo hakea valtiolta mittavia vahingonkorvauksia.

– Pelkästään ansionmenetykset ovat olleet 60 000 euroa vuodessa. Tämän päälle maineen menetys, vapauden menetys. Korvausvaade tulee olemaan huomattava, puhutaan kuusinumeroisesta luvusta, Rynö sanoo Iltalehdelle.

Tuomitsemisen syynä teini-iän hölmöilyt

Rynöä syytettiin muun muassa Kannonkosken kunnantalon ja hoivakodin tuhopoltoista.

Iltalehden mukaan Rynön tuomitseminen perustui pitkälti hänen teini-iän rikostaustaansa ja siihen, että hän oli palojen aikana oleskellut niiden lähellä. Yhteenkään syytekohtaan ei ollut esitetty teknistä näyttöä tai henkilötodistelua. Paloja ei myöskään voitu osoittaa tahallisesti sytytetyiksi.

– Sitä en ole koskaan kiistänyt, että olen junnuna tehnyt tyhmyyksiä, ja siellä on muutama tulipalo myös mukana, mutta niistä on aikaa viisitoista, kaksikymmentäviisi vuotta. 

Rynö kertoo Iltalehdelle kahden viime vuoden vankeudessa olleen rankkoja. Kokemus ei kuitenkaan ole horjuttanut hänen uskoaan suomalaiseen oikeusjärjestelmään, vaikka syyttömänä tuomituksi tuleminen tuntuikin pahalta.

– Alun perinkin koko syyte oli aivan uskomaton ja perustui vain ja ainoastaan siihen, että minä olen ollut paikkakunnalla ja että minulla on ollut mahdollisuus niiden palojen sytyttämiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.