IL: Vakuutusyhtiöt paljastaneet useita itärajan takaa tulleita huijareita – ajavat autonsa Suomeen kolaroitaviksi

Vakuutusyhtiöt ovat kiinnittäneet huomiota outoon ilmiöön, kertoo Iltalehti. Tämän vuoden aikana on paljastunut useita tapauksia, joissa Venäjältä tai muualta entisen Neuvostoliiton alueelta tullut auto on kolaroitu Suomessa tarkoituksellisesti aiempien vaurioiden maksattamiseksi suomalaisille vakuutusyhtiöillä.

Mikäli itärajan takaa tullut auto joutuu Suomessa kolariin ja syylliseksi osapuoleksi paljastuu toinen samaa kieltä puhuva henkilö, joka on aiheuttanut onnettomuuden suomalaisella vuokra-autolla, heräävät vakuutusyhtiön epäilykset. Tällaisia tapauksia on ollut Iltalehden mukaan tänä vuonna useita, ja yleensä kyseessä on ollut arvokas saksalaismerkki, kuten Mercedes-Benz, BMW tai Audi.

Usein näissä tapauksissa autovuokraamo tai sen vakuutusyhtiö saavat ulkomaisen korjaamon lähettämän laskun, joka voi olla suuruudeltaan kymmeniä tuhansia euroja.

Katso alla olevalta videolta CNN:n juttu autoilijasta, jonka Mustangia kolhi koulubussi. Syyllinen jäi kiinni nohevan kuudesluokkalaisen ansiosta.

1:50

Vakuutustutkija Hannu Manninen OP-turvallisuuspalveluista kertoi Iltalehdelle, että jos auto on ehditty vauriotarkastaa Suomessa ennen kuin se on kuljetettu rajan taakse, on autossa voitu havaita aiempia vaurioita, jotka ovat huomattavasti suurempia kuin raportoidussa onnettomuudessa olisi tullut.

Yhteistä tapauksille on Mannisen mukaan myös se, että autot on yritetty saada pois Suomesta mahdollisimman nopeasti.

Lähi-Tapiolan vakuutustutkija Kimmo Simoinen epäili Iltalehden haastattelussa, että huijauksiin motivoi venäläinen liikennevakuutusjärjestelmä, joka ei korvaa vastapuolen vahinkoja yhtä laajasti kuin suomalainen liikennevakuutus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja