Mainos

IL: Ministerin erityisavustaja edisti omaa bisnestään lobbausmatkalla

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) erityisavustaja on edistänyt viennin edistämismatkoilla hankkeita, jotka ovat lähellä erityisavustajan omia liiketoimia, kertoo Iltalehti.

Ministerin erityisavustaja Leena Riekkola oli lehden mukaan mukana lobbausmatkalla Kiinaan viime marraskuussa. Matkaseurana ei ollut oikeus- ja työministeri, vaan toinen kansanedustaja, eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.).  Matkalla neuvoteltiin Iltalehden mukaan suomalaisten bioenergia-alan hankkeiden rahoituksesta kiinalaissijoittajien kanssa. Tarkoituksena oli edistää Myllykoskelle, Savonlinnaan ja Nurmekseen kaavailtuja bioenergiahankkeita.

Iltalehti kertoo, että erityisavustaja on kaupparekisterin mukaan Feedstock Optimum -nimisen bioteknologiayrityksen toimitusjohtaja. Yrityksen kotipaikaksi on merkitty Nurmes. Erityisavustaja asuu itse Kouvolassa. Lehti kertoo, että esimerkiksi Kouvolan Sanomat on julkaissut reilu viikko sitten uutisen, jossa Riekkola kertoo kiinalaisten sijoittajien olevan investoimassa satoja miljoonia suomalaisiin biopolttoainetehtaisiin.

Lehden mukaan valtioneuvoston kanslia ei ollut tietoinen Lindströmin avustajan hankkeisiin liittyvistä sidonnaisuuksista.

Iltalehdelle erityisavustaja Leena Riekkola toteaa olleensa Kiinassa yksityishenkilönä ja maksaneensa matkansa itse. Yrityssidonnaisuuksista hän ei ilmoittanut sanojensa mukaan, koska ei omista enää Feedstockia ja toinen yritys ei toimi.

Yrityssidonnaisuuksista erityisavustaja kertoo puhuneensa ministeri Jari Lindströmin kanssa. Myös ministeri vahvistaa asian Iltalehdelle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.